Svärdman gripen i Mellerud..


Och så var det då dags för en fullständig galning, och en svärdsman var det längesedan nu vi hörde om nu men de poppar upp lite här och lite där med sina något schizoida syften och agendor. Dessa idioter hör väl ändå hemma på den lokala och låsta regionskliniken i rättspsykiatri, eller har jag fel?


Under tisdagseftermiddagen larmades polisen om en maskerad man med svärd som rörde sig runt i Mellerud. Han ska bland annat ha passerat en förskola och ett torg innan han togs av polis. – Vi påträffade honom utanför polisstationen i Mellerud. Man pratar med honom nu, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson. Enligt polisen ska mannen inte ha varit hotfull.

– Nej, det verkar inte så. Man ringde för att han hade svärdet hängande. Han gick omkring själv när vi fick syn på honom. Mannen har nu omhändertagits av polis. Någon brottsrubricering finns inte i nuläget. – Det som det kan bli är brott mot knivlagen, att han bär på svärdet. Så får vi se om det är riktigt svärd eller om det är något annat, säger Peter Adlersson.

Brott mot knivlagen, det måste ju vara det allra största skämtet inom svensk lag och ordning, eller? Den skrevs under raggarnas storhetstid på 1970-talet då de stolta som få alltid gick med omkring med sin kniv i sitt bälte. Detta ledde till några våldsamheter där kniven varit vapnet och detta fick ju lagstiftare att bli rent av banan och ge fick hybris och skrev denna gamla relik och antikvitet som idag är så uddlös och helt meningslös och då den sätts i bruk och någon torskat med ett stickvapen på sig, ja då resulterar det i ett bötesföreläggande som mest och ibland ingenting alls helt otroligt nog!

Men aldrig någonsin i historien så har ett brott mot denna meningslösa lag lett till att någon knivbärare fått kännbara konsekvenser.Idag är det ju mördarredskap som Butterflyknivar och stora machetes som används i snåriga djungler i Latin och Sydamerika som är vad en del idioter beväpnar sig med, och ett par synnerligen grova våldsbrott har ju skett, Dubbelmordet i Linköping utfördes ju med en butterflykniv och sen mordet på restaurangen, i samband med ett rån, i Gislaved det begicks alltså med en machete.

Och att man plockar på sig ett sådant vapen och går ut på stan med det på sig ja det ska ju bara varar fängelse på att torska dit med, för vad i allsin dar ska någon med ett sådant redskap med ute på stan? Inte många snåriga lianer där inte!

Aftonbladet

Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: