Musik: Venom – Black Metal!


Satan, Djävulen och ondska ifrån det hetaste av helveten – Venom.

★Lay down your souls to the Gods’ rock and roll, – Black Metal★

Och en hel genre var alltså på en gåendes gång född. Lågbudgetinspelningar, strama och billiga lågbudget-produktioner, sträva och gnälliga ljud på gitarrerna, dunkande trummor och ihop med basen som hamrade fram den dunkande pulsen och ett slags nytt livesound hos dessa band föddes också.

Och allt så klart under ett svävande svart pentagram som liksom la en ondskefull satanistisk slöja över det hela. Ja, och vips så hade alltså en massa nya band formats och som alla gjorde sitt för att genren skulle bli liksom på riktigt, ja och erkänd.

Och ifall Venom istället valt att ha ungefär samma ljudkvalité i produktionen som ex. Metallica hade på den tiden, nej! För då hade de aldrig slagit igenom på det sättet de faktiskt gjorde, icke sa nicke!

Mantas på gitarr och den enda i bandet som egentligen kunde spela på sitt instrument. Abbadon på trummor och en snubbe som inte hade hållit takten längre än sex sekunder i sitt liv men som märkligt nog hade ett satans jävla riv och ett härligt gung i baskaggarna, och så till sist basisten och sångaren Cronos.

Frontmannen i Venom som ju såg så jävla elak ut att man smått undrade om karln var kriminell!? En brittisk musiksaga var ett faktum, och Venom är ju det faktiskt det band som jag samlat på mig allt av i hela mitt liv, ja och min samling den är ju en av de större, ja faktiskt och helt utan att skryta. Den har kostat mycket jupp, och jag säljer den aldrig. Nope! Den ska min dotter Abigail få ärva, efter min död för så är det. Jupp, – fucking right!

★Over and out from the underworld of Cardiff England!★

Text: Mikkey L___D

Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: