Fiasko och misslyckanden – den svenska polisen


Linda Staaf är alltså underrättelsechef inom den svenska polisen. Polisen satte som mål att ”komma någonstans” med gängkriminaliteten. Ja och med denna gangsterbrottslighetsom nu idag får ses som att ha exploderat fullständigt och verkligen inte vikit en enda centimeter. Istället så har antalet områden i Sverige som klassas som – utsatta områden, ja istället ökat från 52 till 61.

Om inte det får ses som ett fiasko, så vet jag inte vad det ska likna. Idag den 13:e november så kan vi räkna in antalet personer som mördats med skjutvapen och under året till helt otroliga – 53 personer.

När högamål sätts upp och sedan havererar så pass mycket så att det framstår som det perfekta fiaskot, vad är resultaten av det? Vilka huvuden ska då rulla? Vilka har redan rullat? Vilka kommer senare att rulla? Mig veterligen så har inte mycket i huvudväg rullat alls gällande denna viktiga sak.


”Vi kommer aldrig ge upp”, sade Linda Staaf i ett tal som direktsändes och gjorde henne rikskänd över en natt. Hon, som också är författare till en kriminalroman, har studerat hur man fångar en publik. Det här var inte första gången Linda Staaf frontade polisen i stora, dramatiska sammanhang. Som chef över underrättelsetjänsten vid polisens Nationella operativa avdelning är det hennes uppgift att ligga steget före och tidigt upptäcka nya samhällsproblem.

Kort efter att hon tillträdde år 2015 kom de slag i slag. I december klev fem flyktingar med gummibåt i land i skånska Skillinge, i ett försök att undkomma de gränskontroller som regeringen införde under den stora flyktingkrisen.

Att Sverige hade fått båtflyktingar var något helt nytt som Nationella operativa avdelningen fångade upp i en hemligstämplad rapport, och när DN fick tag på uppgifterna var det Linda Staaf som skickades fram.

Kort därpå slog en polisrapport fast att tiggare utnyttjades av kriminella och Linda Staaf fick flankera rikspolischefen Dan Eliasson på en välbesökt presskonferens. Då var EU-migranter som satt direkt på gatan utanför butiker och tunnelbanestationer en ny syn i Sverige som väckte starka känslor.

Men det som väckte svartast rubriker var en annan samhällsutveckling som polisen, efter mycket vånda, vid den här tiden valde att peka ut.


Som högsta chef anser jag att hon helt har misslyckats med att komma någonstans med gängkriminaliteten, och då det är en ny regering nu så skulle ju jag också vilja se en ny chef istället för Linda Staaf och det pga att hon ju redan visat vad hon kunde!?


Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: