Explosion på huvudgata i Istanbul Turkiet


Turkiet som vi snart, troligtvis eller måhända ska bli bästa kompisar med, ja de har nu åter igen blivit en skådeplats för terrorism och det sedan en stor explosion inträffat på en affärs och huvudgata i Istanbul. Och alltså blivit ett sorgens faktum.

Den förmodade sprängladdningen detonerade mitt i folkvimlet, och det talas om ett flertal döda och skadade.

En kraftig explosion har inträffat på den populära shoppinggatan Istiklal nära Taksimtorget i Istanbul. En stor insats pågår på plasten. ”Det finns döda och skadade”, skriver Istanbuls guvernör Ali Yerlikaya på Twitter.

En stor explosion inträffade klockan 16.20 lokal tid, på huvudgatan Istiklal i Istanbul, nära Taksimtorget. Enligt vittnesuppgifter till turkiska medier var smällen enorm och ska ha hörts i flera stadsdelar i Istanbul. En stor insats pågår och räddningstjänst och polis är på plats. Det är i nuläget oklart vad som har exploderat. 

Istanbuls guvernör Ali Yerlikaya skriver på Twitter att ”det finns döda och skadade”. AP har tidigare rapporterat att elva personer är skadade. Stadens borgmästare Ekrem Imamoğlu uppmanar allmänheten att inte sprida rykten.

Bilder som delas på sociala medier visar hur personer ligger på marken och hur andra springer från platsen. Av bilderna framkommer det att många människor rörde sig i på plasten vid tillfället. Istiklal är Istanbuls stora huvudgata och ett populärt shoppingområde.

Här ligger flera restauranger, butiker men även kontor och konsulat. Området är populärt bland turister och det finns också ett stort antal hotell här. Närmare 16 miljoner människor bor i Istanbul.

Twitter


Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: