Musik: Vem minns britterna i minst sagt ockulta bandet Venom?Någon gång blir det ju en musikpost och det var längesedan nu så därför är det nu dags. Och finns det någon där ute i etern som minns de vulgära satanisterna i brittiska vrålös-bandet – Venom? Inte? Jo, jag gör det och jag har en ansenlig samling av det de gett ut!


Nyckelordet med de stenhårda satanisterna var och är – Glimten i ögat!!

En helt bortglömd men sinnessjukt bra platta, alltså med suverän Venomklass och en Cronos som sjunger och vrålar bättre än på mycket länge. En mer nyare platta, men kommer ej nu ihåg vilket år den kom ut, men då plattan först kom så hette den något märkligt nog – Animal Ressurection, men nu heter den ju bara kort och gott Ressurection, ja och det räcker ju bra. Det är en satans tyngd i låtarna!

Och speciellt låten – War Against Christ. Har för mig att originalmedlemmen och gitarristen Mantas var med på denna platta, men dock inte Abaddon som inte kunnat hålla takten i mer än sju sekunder någonsin i hela sitt liv som musiker, ändå var det hans vansinnesbank som gav Venom det där lilla extra typ att – Vi kan möjligtvis varken spela eller sjunga, men fuck you!

De hade en attityd som inte många band på den tiden hade, det var väl danska Mercyful Fate och schweiziska Celtic Frost, och betänk det komiska i att på en av Venoms världsturneer, som jag så klart missade, ja så hade Venom självaste Metallica som förband – ja det är faktiskt sant, och det var ju precis då Matallica släppt sin debut – Kill ‘em All!

Det blandades mycket och väldigt ofta helt olika genres på den gamla goda tiden. Jag har samlat på Venom ända sedan Black Metal kom ut, och jag har idag, trots att de då inte givit ut så speciellt många studioalbum, mer än 70 samlarobjekt och har Black Metal, signerad av alla originalmedlemmar och färgen supersvåra – blood red vinyl, som sägs ha spår av människoblod i själva massan av vinylet som man sedan gjorde vinylplattorna på!

Den köpte jag på Ebay av en konstig jävel – en ung kille boendes i Maryland USA och som är den enda platta som jag inhandlat och som kostade så pass att det krävdes fyra siffror och inte då av det lägre slaget, men lagom som tur var – kul som fan att ha!

Och jag köpte specialsingeln med Countess Bathory på Kiviksmarknad för 799 och inte i bästa skick, men den är bland de mest sällsynta så jag kunde inte kröka alls den gången då hela kassan gick till Erzebetha Wigorithm Bathory’s hyllningsepos av Venom.

Och som jag fortfarande än i dag anser vara deras bästa låt!!! B-sidan är en mycket ovanlig och skitdålig cover på Sex Pistols klassiker: God Save The Queen, och det i en vrölig satanistversion som man kan skratta ihjäl sig åt idag.

För de hade visserligen en satanistisk image men vad många ej såg i Venom var att de hade glimten i ögat och självaste Lemmy Motörhead nämnde ofta Venom som ett av de band som via sin liknande kompromisslösa musik fick den genren att rulla på utav bara helvete.

Har även – Welcome to Hell i nio vinyler, de svåra då, sedan en vitgrå – At War With Satan med fyllekommentarer inristade vilket enligt historien ska ha skett på skivbolagets chefs kontor.

Och just då Venom fick veta att de hade för mjuk image, ja och att de kanske skulle ta och öka på halten av alkohol, hahaha det kommenteras av Cronos med – What a focking twat!!

Det är sådant jag gillar att ha längst inne i garderoben. Blir till att skicka till dottern i sydöstra Polen då jag känner att färden över Styx är kommande, vilket den ofrånkomligen är en vacker dag.

Sedan får hon göra vad hon vill med det – lite är det ju värt, så en eftermiddag på Ebay kan bli riktigt givande då jag tvivlar att hon tänker bli ett fan.


Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: