Spårvagns-skytten i Göteborg nu dömd i tingsrätten


Den man som i Göteborg råkade skjuta en kvinna i magen ombord på en spårvagn han har nu dömts till två och ett halvt års fängelse.

Den man i 60-års åldern som sköt en kvinna på en spårvagn i Göteborg i augusti dömdes på torsdagen till två och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada. Vapnet har enligt både åklagaren och skytten avlossats av misstag. Offret träffades i buken och skadades allvarligt.

 förhör har mannen berättat att han hittat en väska som han tog med sig på spårvagnen. I den hittade han ett vapen, började fingra på det – och så gick skottet av. Den person som vapnet är registrerat på säger sig inte minnas hur han blev av med det. Övervakningsfilmen från spårvagnen tycks bekräfta den åtalades historia. När SVT ringer upp kvinnan efter domen så är hon tagen. – Tack gud att han döms. Jag känner att jag har ett värde, säger hon till SVT Nyheter Väst.

SVT

Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: