Vakter sätts nu i på skolor i Södertälje


Sverige går, med ett visst antal år i mellan, hand i hand med USA och har tyvärr också gjort det under många år. Nu har Sverige även hamnat i den absurda situationen, ja med all brottslighet länkad till de kriminella gängen och deras våld med handeldvapen, att vakter nu ska sättas in på skolor i Södertälje.


Efter flera skjutningar och två dödskjutningar i Ronna så upplever en del elever och personal på Ronnaskolan oro och rädsla. Samtidigt vill personalen skapa trygghet genom att låta verksamheten pågå om vanligt. – Fokus är på lärandet i sig och att allt ska kännas normalt, säger Mattias Aho, rektor på Ronnaskolan.

Under morgonen har skolan haft möten för personalen om hur de kan samtala med föräldrar och elever om det som hänt. – Vi får svara på en hel del frågor från elever och föräldrar, säger Mattias Aho, rektor på Ronnaskolan.

Bland annat har skolan minskat skolgårdsgränsen för eleverna för att kunna ha bättre uppsikt, de har fler personal ute på rasterna och har tagit in Securitas-vakter som vaktar skolan runtomkring. – Till exempel är det ett grönområde dit eleverna inte kan gå för tillfället, säger Mattias Aho.

SVT

Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: