Vad sysslar Roger Waters, ex-Pink Floyd, med? Har han gått och blivit tokig, eller retas han bara igen?


Roger Waters, en av grundarna till engelska bandet Pink Floyd, har alltid varit en minst sagt kontroversiell person. Och som i och med sin massiva kritik mot Israel och deras agerande gällande Gaza, bosättningarna och de Israels ockuperade områden blivit utpekad som antisemit och han har även blivit förklarad icke-önskvärd av Israel. För att höja temperaturen ytterligare så hade han senare enorma ballonger formade som grisar och svävande högt över scenen på sina konserter – ja, och grisarna de hade alltså davidsstjärnan påmålat på sidorna. Jag har alltid sett Roger Waters som en enormt skicklig textförfattare, en enormt bra kompositör men rent ut sagt också som en usel musiker.

Så jag tillhör ju den stora skalan Pink Floyd-fans som inte blev så ledsna då Pink Floyd och Roger Waters ”till slut gick skilda vägar” efter de släppt The Final Cut. David Gilmour, gitarrist och sångare, hade fått nog då han ansåg att Roger Waters transformerats till en politiskt radikal person och som i och med det drog ned Pink Floyd i smutsen med alla sina politiska texter och hans politiska utspel. Polen är nu även de på väg att förklara honom som – ”persona non grata” vilket betyder – en icke önskvärd person.

Och nu då så har man i Polen upptäckt att han ska spela i Krakow – så har helvetet brakat löst. Det skulle vara en förolämpning mot alla dödsoffer i Auschwitz – Birkenau. Att han är ”Rysslandsvänlig” ja det struntar jag helt i och likaså i att han hatar Amerika. Men all den antisemitism som han enkelt maskerar om till att likna vanlig kritik, nej där får det fan vara bra. Jag kan ju så klart inte gå och se Roger Waters live i Stockholm – nej, och det av självklara skäl men visst är det synd att musiken ibland ska vara ett så jädrans svårt område att träda in i?

Hirding Wall

Radio Free Europe

Författare: Hirding Wall

Hirding Wall heter jag. En etniskt svensk man som sköter om och skriver här på bloggen Sverige & Brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: