Vilka går ut ifrån krogen, boffar loss på lustgas och går sedan in på krogen igen – och varför?Lustgas kallas även för dikväveoxid (N2O) och det är en färglös gas med en svagt sötaktig smak och lukt. Den gas som används för privat bruk återfinns oftast i form utav patroner tillhörande gräddsifoner eller i ballonger som fyllts med gasen. Den gas som används inom medicinen finns i stora gasflaskor med ventil.

Människan hon har i tusentals år genom i historien sökt olika sätt att berusa sig på, och det av diverse olika anledningar. Så även den mer moderna människan som ju faktiskt, om man ser krasst på det, numera stoppar i sig rent livsfarliga och kraftigt hälsovådliga substanser. Landets olika sjukvårdsinrättningar i många år varit utrustade med smärtstillande och smått sederande (sövande) lustgas.

Och man förknippar det kanske mest med tandläkare och barnmorskor på BB där ju lustgas använts framgångsrikt och det i många år. Själv har jag vid en lite större operation hos tandläkaren, en gång i början av på 90-talet, fått äran att testa substansen, ja eller gasen. Och min kommentar blir då denna – Hallå? Man blir varm i huvudet, ytterst sparsamt berusad och just euforin, alltså som det ständigt talas om att man känner, ja den är alltså helt i samma klass med, ja som jag skulle kunna tro det är att faktiskt – dricka tapetklister!

Och vissa pub och bargäster går då alltså ut på ”rökpauser” ibland numera och där de sedan boffar loss på lustgsas – sedan går de in igen. Inne på puben där finns ju mycket god tillgång till en mycket mer känd och kanske den mest använda substansen av dem alla – alkoholen, ja så varför går man då ut ifrån drickandet av något som kan göra dig helt jävla off i pallet, lycklig, ledsen, otroligt glad och tyvärr också väldigt ofta mycket våldsam?

För att då alltså avbryta nyss nämnda intoxikerings-metod ja och istället stå där utanför puben, som rena idioterna, och sedan boffa i sig en gas som mest gör en mjuk i lederna, ganska smärtfri men sedan bara rent varm i huvudet? Man har sett på kombinationen alkohol och lustgas och alkoholen reagerar inte speciellt ihop lustgasen, inte heller höjer den lustgasens effekt eller tvärtom.

Vad är det då som får många personer och användare att påstå att det känns som en sexuell upplevelse, ja och till och med som en orgasm? Jo, därför det har blivit en något osann hype och det av någonting som redan på 70 eller på 80-talet skulle fått användningen. redan då alltså. att explodera och gå i taket. Ja om det nu gav dessa orgasmliknande känslor vill säga!

Jag hittar ingen dom helst forskning om mixen lustgas och partydroger som exempelvis: MDMA, amfetamin, MDPV eller exstasy. Men jag har ju jävligt svårt att tänka mig att folket som är igång med att, skyhöga på exstasy, hoppa loss till det massiva basdunkandet i musiken, ja och sedan bara går ut ur ladan i Amsterdam – för att boffa loss på lustgas!

Ej heller tror jag att den slitne tjackpundaren lämnar knarkarkvarten, och det bara för att nere i källaren istället boffa loss på denna verkligen upphaussade bullshit-gas. Verkligen inte på något sätt och vis. Och någon säger helt ofarlig och någon säger skadlig och någon säger att lustgas till och med är rent livsfarlig – min kommentar blir ju att hade det varit livsfarligt att använda, nej då hade det inte varit så lätt att tillgå då det hade varit narkotikaklassat och det redan för många många år sedan.

Så håll dig till ölen eller till jointen, ja faktiskt! Och så slipper ni ju frysa också! Sedan är det väj ganska allmänt känt att vikingarna ofta åt sig berusade på röd flugsvamp – men man ser ju inte allt för många på svampkurserna som är rent rödmjöliga runt munnen, eller hur?


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: