Nyans partiledare Mikail Yüksel dömd för våldsbrott


Just nu kampanjar Partiet Nyans för fullt med ambitionen att komma in i riksdagen och ett antal regioner och kommuner. Partiet riktar sig särskilt till invandrarväljare i storstädernas ytterområden med budskap som: stoppa islamofobin, stoppa Israels ockupation och stoppa vad man menar är ett missbruk med omhändertagande av barn av svensk socialtjänst.

I ett dokument från en turkisk domstol, som Ekot tagit del av, framgår att partiledaren Mikail Yüksel döms för att år 2009 ha utsatt en släkting för misshandel i Turkiet. Misshandeln bedömdes som ringa och domen blev ett villkorligt bötesstraff.

Yüksel har själv hela tiden nekat till anklagelserna. Han medger att det varit en rättsprocess mot honom men säger till Ekot att han inte minns att han tagit emot någon dom från domstolen. Han säger att han inte vill kommentera eftersom dokumentet Ekot visar honom saknar stämplar och underskrift.

SVT

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: