Långt fängelsestraff för Abdirizak Waberi och nya porrklubbsbesök, ja de lär ju dröja ett tag


Den före detta moderata riksdagsledamoten Abdirizak Waberi

Abdirizak Waberi kom till Sverige från Jemen i slutet av 1980-talet. Tio år senare startade han Römosseskolan i föreningen Framstegsskolans regi. Där blev han kvar under drygt tjugo år, först som styrelseledamot och rektor och därefter bara som rektor fram till 2021 när han avskedades.

Waberi engagerade sig också politiskt, i Sverige genom Moderaterna där han blev riksdagsman och senare uteslöts för islamistiska åsikter, och i Somalia där han varit med att starta upp ett politiskt parti.

GT avslöjade för en tid sedan att Abdirizak Waberi använt Römosseskolans pengar för bland annat resor till och nöjen i Thailand. Waberi frihetsberövades förra sommaren och har sedan han släpptes en kort tid därefter varit föremål för reseförbud och anmälningsskyldighet hos polisen.

Göteborgs tingsrätt har nu dömt Abdirizak Waberi till fyra och ett halvt års fängelse för grov förskingring och grovt bokföringsbrott. Brotten har sammanfattningsvis gått till så att Abdirizak Waberi har sett till att aktiebolag och en förening som han företrädde har skickat falska fakturor med påhittade tjänster till föreningen Framstegsskolan, som drev Römosseskolan. Pengarna har sedan förts vidare och använts av Waberi för olika ändamål.

Ja, och då har vi alla precis sett ett så kallat ”uppgång & fall-syndrom” gå av stapeln, och denna gången en lite märkligare variant av det hela. Vissa kan bara aldrig vara nöjda med vad de har, de ser liksom aldrig guldet i sina händer – så lycka till nu på anstalten Abdirizak Waberi, och glöm nu ej bingon på söndagar!

DOKU

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: