Finländska statsministern krävs på drogtest efter festvideo


Får man aldrig ha lite roligt, så tanker kanske den finska statsministern idag. Hon såg tveklöst euforiskt glad ut men intygar att det enbart handlade enbart om det vanliga – alkohol. Återstår att se nu bara ifall hon verkligen lämnar ett drogtest eller om hon vägrar.

Videor på Finlands statsminister Sanna Marin där hon festar har spridits på nätet. Nu kräver oppositionen att statsministern gör ett drogtest. Marin säger dock att hon inte har gjort något olagligt. – Det jag kan säga är att jag inte har använt droger, bara alkohol. Jag har dansat, sjungit, festat, men det jag har gjort är helt lagligt, säger hon till Finlands public servicebolag Yle.

Röster har höjts bland oppositionen efter att flera videoklipp på en festande Sanna Marin spridits på sociala medier. I klippen, som den finska kvällstidningen Iltalehti var först att dela, dansar och sjunger statsministern tillsammans med en grupp kända finländska personer.

Nu kräver flera oppositionen, bland annat Centerns riksdagsledamot Mikko Kärna och Sannfinländarnas ordförande Riikka Purra att den finska statsministern tar ett drogtest, rapporterar Yle.

Videorna som läckt har väckt frågor gällande om påverkad statsministern var av alkohol, eller möjligtvis andra substanser. Detta tillbakavisar dock statsministern som menar att hon endast hade druckit alkohol – vilket är helt lagligt, säger hon till Yle.

Marin påpekar också att detta är privata videor, och att hon precis som alla andra har ett privatliv. – Jag är besviken på att de blivit offentliga. Jag tillbringade kvällen med vänner. Festade, ganska vilt, jo. Dansade och sjöng, men detta är inte olagligt, säger hon.

Videorna har också fått stor spridning nationellt och spridning internationellt. Statsminister Sanna Marin säger att det är omöjligt att bedöma hur de tas emot på det internationella fältet. – Vissa tänker säkert att alla har rätt till fritid och andra att det inte är acceptabelt beteende av en statsminister.

Jag skulle tro att åsikterna går i sär på samma sätt också i Finland, säger hon. Enligt henne är det dock finländarna som måste avgöra om hon har gjort fel, men att hennes socialdemokratiska regering fortsatt har förtroende för henne, vilket riksdagsgruppens ordförande Antti Lindtman bekräftar. – Vår grupp har förtroende för statsministern, det är ingen tvekan, säger Lindtman till Yle.

Ja, jag tror ju efter att ha sett en video från festandet att hon nu sitter löst till, och det då hon verkligen ser mer än alkoholpåverkad ut! Möjligtvis så har statsministern rökt några jointar cannabis eller snortat några linor cola.

Ja, för det ser verkligen euforiskt ut i hela ansiktet på henne. Men jag tycker att vad det än rör sig om så var det ett privat evenemang så folk har inte med det att göra. Egentligen, men media är ju kungar i samhället och även bödlar.

SVT

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: