Ukraina: Ett land med en svart och ondskefull historia


Einsatzgruppe under en mordräd mot polska judar

Ukraina är ett land som pyr av högerextremism och av antisemitism, och har så gjort sedan långt före WWII. Att de hade mängder av SS-förband och extremt brutala nazistiska specialkommandon under WWII, nej det gör ju inte heller saken mycket bättre.

Ukrainska SS-förband utmärkte sig under hela WWII för att vara särskilt brutala och hänsynslösa, och även personer som arbetade i koncentrationsläger, från Ukraina, var alltså fruktansvärda och vidriga svin.

Einsatzgruppe C mördar judar i Ukraina

Ukraina har på intet vis gjort upp med sitt svarta och sitt ondskefulla förflutna, så på den punkten har ju faktiskt idioten Vladimir Putin helt rätt, och att sådant som att den nynazistiska Azovbataljonen hyllas, accepteras och ses som hjältar, – ja det väcker ju många frågor.

Och en av frågorna är ju då ifall Ukraina är det stora nav i högerextremism hjul som ju inte bara Vladimir Putin påstår, utan som många andra experter också gör och det är experter utanför Rysslands gränser.

Det är skamligt, ja ingenting annat. Men detta blir ju tyvärr precis vad Putin-propagandan behöver, då Putin målar upp Ukraina som ett högerextrema land med så mycket fascister och nynazister att han anför det som ett huvudsakligt själ till själva invasionen av Ukraina.

Men vilket naturligtvis är så överdrivet och fel som det bara går att bli. Men att Azovbataljonen accepteras av det ukrainska folket, ja det är ju faktiskt ett mycket oroande faktum.


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: