Kriminalpolitiken leder till allt dyrare kriminalvård..


Jag måste vara lite bakom flötet för jag trodde ju i all min enfaldighet att det är den ökade kriminaliteten som gjort att kriminalvårdens kostnader ökat och inte politiken. Jaja, jag tror nog att jag faktiskt har rätt ändå, för får vi fler att inte bli kriminella så kommer ju kostnaderna att minska – ren och skär logik, eller hur?

Regeringens satsningar på hårdare straff och flera poliser har enligt Kriminalvården ökat antalet intagna i Sveriges häkten och anstalter. Det får i sin tur myndighetens kostnader att öka kraftigt. Enligt Kriminalvårdens senaste prognos kommer myndigheten att behöva 15,7 miljarder kronor år 2025.

Det är dubbelt så mycket som 2014, då den siffran låg på 7,8 miljarder kronor. – Det är en ganska kraftig anslagsökning men samtidigt speglar den en kraftig expansion av hela kriminalvården och vår verksamhet till följd av att vi har betydligt fler klienter att ta om hand om, säger Björn Myrberg, ekonomi- och fastighetsdirektör på Kriminalvården.

Färre kriminella = färre poliser = mindre kostnader. Så menar ju jag att man måste se på problemen, ja för annars erkänner man ju sig besegrad av de kriminella! Och det är väl ändå inte meningen att Sverige ska göra?

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: