Liberal afghansk religiös ledare dödad i självmordsdåd


En högt uppsatt religiös ledare med kopplingar till talibanerna har dödats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul. Rahimullah Haqqani har i Afghanistan gjort sig känd som en kritiker till terrororganisationen IS och hade – i strid med talibanernas ideologi – nyligen gett sitt stöd till att flickor ska få gå i skolan.

Ja denne religiösa ledare han hade säkerligen ett flertal fiender, ja och det även inom Talibanrörelsen. Detta visar också på något som ju är mycket sorgligt, och just det faktum att det är rent livsfarligt för mer liberalt tänkande personer att bara existera i Afghanistan.

– Det finns inget i sharia (de islamiska religiösa reglerna) som rättfärdigar tanken på att undervisning för flickor inte ska tillåtas. Inte alls, sade han till BBC i maj.

IS har alltså tagit på sig dådet, där ytterligare tre personer skadades. Rahimullah Haqqani hade enligt talibanerna ingen officiell roll inom rörelsen, men var inflytelserik och hade varit lärare åt flera talibaner.

Talibanerna har efter sitt maktövertagande i Afghanistan för ett år sedan infört hårda restriktioner mot flickors skolgång i landet.

Ja, de ljög ju överraskande nog om ett mer öppet och liberalt Afghanistan. Det faktum att Sveriger är med, via biståndet, och göder dessa terrorister – det är gravt osmakligt och rent sinnessjukt. Men vad att förvänta med den inkimpetenta regering som vi tyvärr har?

SvD

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: