Tonåring från Eslöv döms för mordförsök


Tidigare i april misstänktes en tonårskille för en skottlossning i Eslöv där en 25-årig man skadades allvarligt. Nu döms han för försök till mord samt grovt vapenbrott. Den 25-årige mannen gick ner på stan för att köpa mat då han får syn på en person som kommer gående mot honom och tätt därpå börjar skjuta.

Personen avlossar två skott. Enligt vittnen ska den nu 17-åriga pojken sprungit efter den beskjutne mannen med en pistol. Ena skottet ska ha träffat mannen i låret. Sedan ska tonåringen ha hoppat in i en taxi och åkt från platsen.

Den 25-årige mannen är sedan tidigare dömd för brott och har även innan blivit utsatt för attentat där någon försökt ta livet av honom. Även den 17-årige pojken har tidigare domar på sig men döms nu för försök till mord och grovt vapenbrott. Han döms till sluten ungdomsvård i två år samt 130 400 kronor i skadestånd. Tonåringen nekar till brott.

Ja, och domen: ungdomsvård i två förbannat klena år, och det med hans digra belastningsregister! Två år för mordförsök och grovt vapenbrott. Skandalöst klent, vidrigt blekt och en helt meningslös dom och helt utan substans!


SVT

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: