Spädbarn svårt skadad – båda föräldrarna anhållna


Ett spädbarn i en ort i Södermanlands län är ”mycket allvarligt skadad”. Föräldrarna är anhållna misstänkta för brott, enligt uppgifter till Aftonbladet. – Det är mycket oklarheter i ärendet, säger Björn Öberg på polisen.

Alltså vad i hela fridens namn är det för fel i huvudet på vissa människor alltså? Detta är ju ett brott som påvisar avsaknaden av riktigt stränga straff i Sverige. Att grovt misshandla sitt spädbarn på detta viset, ja det ska ju resultera i ett mycket strängt straff, och då menar jag här minst 20-års fängelse, och det räknad i effektiv tid.

Räddningspådraget larmades till en bostad i en ort i Södermanlands län på måndagsmorgonen. Enligt uppgifter till Aftonbladet fördes ett spädbarn akut till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Det är en person med väldigt allvarliga skador. Ärendet kom in till oss strax efter klockan 07. Det var sjukvården som hörde av sig till oss i och med att de varit där och upplevde att det kunde vara så att polisen behövde titta på det här, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Polisen ska ha inlett en förundersökning och gripit båda föräldrarna, enligt Aftonbladets uppgifter. Senare på eftermiddagen bekräftade polisen att två personer anhållits för synnerligen grov misshandel. – Jag vet inte på vilken misstankegrad det är, säger Johnny Gustavsson, polispresstalesperson.

Åklagaren som leder utredningen är också mycket förtegen. – Med hänsyn till förundersökningssekretess och ärendets karaktär har jag inga kommentar. Jag är till och med förhindrad att kommentera. Det är locket på. Polis och åklagare kommer nu fokusera på att vidta utredningsåtgärder, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand.

Bort med straffrabatterna, inför dödsstraffet för de grövsta brotten och inför ”25 to life”, ja ett begrepp som används runt om i USA. Man måste då minst sitta 25-år inlåst, och som mest kan det då alltså bli tal om livet ut!


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: