Kvinna försökte mörda sin 8-årige son i Umeå – döms till vård…


Vilka människor det finns i vårt land alltså, och det finns ju heller ingen gräns för hur avskyvärt våldet är som begås. Att försöka knivhugga sin son till döds med upprepade hugg mot hans hals, nej – hon kommer att få sitta länge inlåst på ”hispan”, ja och det är verkligen bra.

Mycket bättre det i alla fall än ett klent fängelsestraff som hon ju snart hade varit ute ifrån. Vi har ju lite märkliga tankar om brott & straff i detta landet. Jag? Ja, jag hade ju dömt henne till minst 20-års fängelse. Om jag nu finge vara domare i ett sådant fall alltså. Och det utan den minsta tvekan.

Det finns inget förmildrande alls i detta utan enbart ett enda stort gravt försvårande. En mor försöker att mörda sitt barn, kan inte bli mycket värre enligt mig! Men bra som domen blev nu ändå!

Faktiskt, och det då strafftiderna på landets rättspsykiatriska kliniker är mycket längre än fängelsestraffen är, och många spenderar alltså 25-30 år inlåsta. Vilket ju också är helt rätt, ja då de ju är bland landets absolut farligaste personer vilket man lätt kan glömma i diskussionen.


Den kvinna i 30-års åldern, som misstänktes ha försökt mörda sin 8-åriga son i centrala Umeå den 20 mars, döms av Umeå tingsrätt till sluten psykiatrisk vård. Kvinnan döms för att försökt döda sin son genom att hålla fast honom och hugga honom i halsen med en kniv.

Kvinnan har varken kunnat erkänna eller förneka gärningen och säger att hon varken varit medveten om eller kunnat kontrollera sitt handlande och förnekar därför att hon agerat med uppsåt. Kvinnan häktades i samband med händelsen och har varit fortsatt häktad även efter att rättegången avslutades i väntan på domen.

Hon döms nu för försök till mord och ringa narkotikabrott. Brotten begicks den 20 mars i år. Hon döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning i Umeå tingsrätt. Kvinnan ska vara fortsatt häktad i väntan på att den rättspsykiatriska vården kan påbörjas.


SVT

Bakgrundsinfo SVT


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: