En person skjuten och skadas i Alby


Ytterligare en person skjuten i Sverige denna sommar och denna gång i Alby i Botkyrka kommun. Att det är en gängrelaterad skjutning, ja det tror jag säkerligen att man kan ta för givet.

Det skulle vara intressant att få veta dessa olika gängs vapenarsenaler, men då hade man väl inte kunnat sova på en månad. Ska man gissa på att de flesta vapen kommer nere ifrån Balkan, där de ju har enorma vapendepåer kvar ända sedan de två inbördeskrigen?

Troligtvis så är det så, och smugglingsleden ja de går ju som alltid via Kosovo. Sedan upp genom Europa, och det är mycket stora pengar i denna bransch och sedan så är det ju inte heller så överdrivet svårt att gå laster med vapen igenom tullen pä Öresundsbron.

För de kommer ju liksom i flera fordon. Så det är ju en ren omöjlighet att få stopp på dessa leveranser av vapen och det är också ett bevis för att den bron aldrig skulle byggts. Och Öresundsbron får nog ses som en stor del i att vapenklimatet i Sverige är just som det är idag.


En man med skottskador påträffades utomhus på en plats i Alby i Botkyrka kommun strax innan klockan 22 på måndagskvällen. – Han är förd till sjukhus, skadeläget är oklart, säger Per Fahlström polisens presstalesperson i Stockholm.

Klockan 21.57 inkom samtal till polisen att en man hittats skottskadad. Han blev förd till sjukhus omgående och platsen är nu avspärrad för teknisk undersökning.

– Vi utför nu brottsutredande åtgärder på plats så som förhör. En polisinsats pågår för att leta efter en eller flera gärningspersoner. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och mordförsök, säger Per Fahlström.

Dokumentär om vapensmugglingen in i Sverige

Dagens Nyheter

Youtube


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: