Mordförsöket i Skellefteå: Nioårig flicka svårt skadad, hålls nedsövdOffret i Skellefteå är alltså en nioårig flicka och som utsatts för ett regelrätt mordförsök och där den misstänkte pojken är under 15-år. Vad har hänt här, är det en lek som spårat ur fullkomligt eller vad?

Kriminaltekniker och hundpatrull kallas till lekplatsen och polisen går ut med vädjanden om tips från allmänheten. Under fredagen lyckas polisen ringa in en misstänkt gärningsman som hämtas in för förhör. – Det är ett grovt brott, försök till mord, och de involverade är barn. Offret är under 15 år, en flicka.

Sedan finns det en misstänkt i nuläget, en pojke som också är under femton år, berättar Lars Persson, tillförordnad lokalpolisområdeschef, för Samnytt. – Det är lite annan lagstiftning vi jobbar under. Nu är vi inne på lagen om unga lagöverträdare.

Det finns föräldrar till båda de här som vi ska ta hänsyn till. Persson kan emellertid inte svara på om den misstänkte i nuläget är frihetsberövad eller inte. – Om vi hade pratat om vuxna personer, så hade den misstänkte kanske suttit anhållen eller häktad i nuläget.

Men det är lite andra betingelser, och det kan bli andra myndigheter som kopplas in med tanke på deras ålder, säger han.


Jag är rädd för att detta kommer te sig ännu ruskigare då hela händelseförloppet är klart.


Samnytt

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: