Bananbåt dumpade stora mängder kokain i Öresund…Ålabodarna och Nyhamnsläge var knutpunkter i knarkligans transportled. Smugglarna utgick från små snabbgående båtar för att hämta stora partier med knark som dumpades i sundet från ett och samma lastfartyg. Flera personer har redan dömts och nu åtalas ytterligare två personer, misstänkta för att ha organiserat den storskaliga smugglingen.

År 2020 så kom en enorm sändning på hela 69 ton kokain på avvägar och vilket då ledde till slut ledde till ett antal gripande, och det är svårt att bara begripa de enorma mängder kokain som ständigt skeppas till Europa.

Och kartellerna i Colombia är allt annat än utslagna, det är nya karteller och med helt nya figurer inblandade. Plus att kartellerna i Mexiko är inblandade.

Kokain det är en blodsdrog och även en mycket farlig drog, och som man verkligen ska låta bli och detta då ett x antal människor, alltså räknat per ton kokain, ständigt mördas i hanteringen.


Pablo Escobar a.k.a. Mr Cocaine. Ledaren för den mäktiga Medellinkartellen. Sköts ihjäl efter åratal av jakt i Colombia.

Diego Murillo Bejarano, ökänd colombiansk knarkkung.

Kokabuskens uppiggande och hungerdämpande effekter hade varit kända i århundraden innan forskare 1859 lyckades isolera den aktiva substansen. År 1898 kunde forskningen bestämma kokainets kemiska struktur, och i kokainets rena form är effekterna betydligt mer framträdande.

Vid förra sekelskiftet uppdagades också kokainets negativa bieffekter – bland annat risk för plötsligt dödsfall, förvirringstillstånd – och beroendeframkallande karaktär. Sedan dess har kokainets användning som medicinskt preparat mot lokalbedövning successivt trappats ner, men snart sagt alla senare lokalbedövningsmedel har efterliknat den kemiska strukturen hos kokain.

Kokain har idag en mycket begränsad medicinsk användning, bland annat i Australien där det kan förskrivas för smärtlindring vid mun- och lungtumörer. Det används i viss utsträckning i mindre doser vid operationer av slemhinnor då det har en avsvällande effekt som hämmar blödningar (till exempel vid näsoperationer).

Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk rapporterar att det typiska priset för kokain i slutledet varierar mellan 50 och 75 euro per gram i de flesta europeiska länder. Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning uppger att priset i Sverige var runt 800 kr per gram 2007.

KOKAIN

Wikipedia

Sydsvenskan


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: