Skottdrama i Göteborg, en person död – två misstänkreta gripna..Göteborg levererar igen av sitt hardcore-våld, och denna gången en skjutning. Ytterligare våld via skjutvapen alltså, ja och man kan ju snart tro att Sverige ligger i USA – och det med tanke på de frekventa skjutningarna. Ett gängrelaterat mord säger polisen, och det var ju föga överraskande.


En man i 20-årsåldern dödades i en skjutning i en tobaksaffär i Göteborg på torsdagseftermiddagen. Den döde hade kopplingar till gängkonflikter i stadsdelen Biskopsgården, enligt polisen. Han ska ha varit tongivande inom nätverket Norra och nära vän till en 17-åring som dömts för polismord, skriver Göteborgs-Posten. Polisen har gripit två personer som är misstänkta för inblandning i brottet.

Polisen fick larm om skottlossning på Länsmanstorget på Hisingen i Göteborg klockan 16.10 på torsdagen. – Jag hörde 7–8 skott, det lät nästan som plankor som någon hamrade på. Sedan hörde jag skrik, berättar ett vittne. Mannen, som var i 20-årsåldern, dog senare av sina skador.

– En man i 20-årsåldern har avlidit till följd av de skador han fick i samband med skjutningen. Han ska ha varit inne i en tobaksaffär, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson i polisregion Väst. – Minst två maskerade personer sågs lämna platsen på moped, säger han.

Den döde var ”känd av polisen sedan tidigare och har befunnit sig inom konfliktgrupperingar i Biskopsgården”, skriver polisen på sin hemsida. Enligt Göteborgs-Posten var mannen tongivande inom nätverket Norra i Göteborg.

Han ska ha varit nära vän med 17-åringen som dömdes för mordet på polisen Andras Danman förra året, skriver GP som också rapporterar att den döde hade vittnat i utredningen av polismordet. Polisen grep två misstänkta för brottet klockan 16.59. Runt 15 polispatruller deltog i spaningarna.


Inför speciella lagar gällande just gängrelaterad brottslighet och skärp straffen åtskilligt för just de personer som döms för denna sortens kriminalitet. Annars kommer det aldrig att någonsin komma till rätta med denna cancersvulst.

En enorm tumör som förgiftar hela vårt land. De som ej är svenska medborgare, ja de ska bara utvisas omedelbart -och det på livstid. Och straffen? Ja, de får de sitta av ”hemma”!


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: