Svensk legosoldat gripen i Ukraina, riskerar dödsstraff..


Stålverken i Azovstal 2014

Att åka omkring runt om till olika oroshärdar, väpnade konflikter och krig runt om i världen – ja det är ju vad man oftast brukar koppla just till – legosoldater. ”Soldiers of fortune”, krigare som oftast deltar i stridigheter mot betalning.

Nu verkar det som om en svensk legosoldat har gripits inne i krigets Ukraina av ryssarna, och han riskerar nu, ifall de anser honom vara legosoldat, dödsstraff.


Investigators in the Donetsk People’s Republic have charged a Swedish national who surrendered at the Azovstal steel plant in Mariupol with mercenary activities in Ukraine, a DPR law enforcement official told TASS on Tuesday. ”A criminal case has been opened against a Swedish national. <…>

Investigative measures involving the defendant are being conducted,” the source said, without naming the foreign mercenary. TASS doesn’t have any official comment from the DPR’s law enforcement authorities. Earlier, a criminal case has been opened against two British citizens, Dylan Healy and Andrew Hill, also charged with taking part in hostilities in Ukraine as mercenaries.

The two Britons have refused to cooperate with the investigation or give testimony. The battle of Mariupol began on February 25. On May 20, Russian Defense Ministry Spokesman Igor Konashenkov said that the Russian military had completely liberated the territory of the Azovstal plant from Ukrainian forces.


TASS

Samnytt


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: