Köpenhamnsskytten Noah Esbensens uppväxt – ett rent helvete


Köpenhamnsskytten Noah Esbensen, 22

Skytten i Köpenhamn, Noah Esbensen, hans uppväxt och barndom ska tydligen ha varit en ren misär och ett rent helvete.

Han ska nu överlämnas till psykiatrin i Danmark för att de ska undersöka och se om han är frisk eller om han lider av psykiatriska sjukdomar.

Vilket jag då, ja som dock inte är läkarutbildad alltså, är helt säker på också kommer att visa sig.

Hans underliga beteende då han gapandes gick omkring med geväret i gallerian, vilande på axeln som om han vore en jägare på safari någonstans i Afrika, ja det tyder ju verkligen i alla fall på att han icke är normal.


En introvert ung man utan någon större umgängeskrets. Men också en del av en familj som grannar uppfattat som trevlig och normal. Bilden av Noah Esbensen, 22, som sitter häktad för att ha mördat tre personer inne på köpcentret Field’s skiljer sig åt. – Av hänsyn till offren och de efterlevande måste vi lära oss så mycket som möjligt av en sån här förfärlig historia, säger Poul Videbech, som är professor i psykiatri, till DR.

Enligt uppgifter till Ekstrabladet ska en stor del av Noah Esbensens uppväxt ha präglats av psykiska problem. Han ska bara under en kort period ha gått i vanlig skola, sedan beslutade familjen att han skulle få hemundervisning. Han ska, enligt tidningens källor, haft ett begränsat socialt nätverk under sin uppväxt. Men han beskrivs också som en vänlig person som inte visade upp något aggressivt beteende under barndomen.


Vad kan liksom försig i huvudet och i tankarna på en person som gör något sådant som Noah Esbensen nu gjorde, och i fall han förklaras frisk – Hur ska man då se på det hela?

För kan en människa som gör en sådan fruktansvärd sak verkligen vara frisk, jag tänker här på Mattias Flink som den 11:e juni 1994 mördade sju personer i Falun?

Mattias Flink frigavs efter exakt tjugo år i fängelse

Mattias Flink han dömdes ju till slut, efter två olika undersökningar, till livstids fängelse och, ja han ansågs då alltså helt obegripligt nog vara helt frisk.


BT har tagit del av bilder som visar en familj som många andra. På en av bilderna sitter Noah Esbensen tillsammans med sin bror och sin pappa och på bordet framför dem är det uppdukat med kakor, kaffe och clementiner.  På en annan bild arbetar Noah Esbensen och pappan i trädgården.

Han har rosa ”foppa-tofflor” på sig och rotar i jorden under några växter. – Det var två föräldrar som körde till jobbet som alla andra, och när man mötte dem hälsade de på ett trevligt sätt. De levde som en ganska normal familj, berättar en före detta granne för BT.

Men Noah Esbensen stack ändå ut. – Vi visste alla att han inte var som de andra barnen, säger en annan före detta granne. – Det är kanske lite fult att säga men han var märklig. En blyg kille som höll sig för sig själv.

Han hälsade bara med att nicka lite, när man sa hej, berättar en granne till Jyllands-Posten. Under förra året skilde sig föräldrarna. Villan såldes och Noah Esbensen ska då ha flyttat med sin pappa som arbetar som lärare. Hans mamma, som är utbildad sjuksköterska, flyttade från Köpenhamn.


Expressen


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

2 reaktioner till “Köpenhamnsskytten Noah Esbensens uppväxt – ett rent helvete”

  1. Curгently it looks liҝe Movable Type is the top blogging platform out thеre right now.
    (from what I’ve read) Is that what you’re
    using on your blog?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: