Flera döda efter skottlossning i galleria i Köpenhamn – terrorism?Ett flertal personer är alltså döda och ett tiotal skadade efter en skottlossning inne på en shopping-galleria i Köpenhamn. En etnisk dansk har gripits och det hela ser ut som ren terrorism, och i så fall – inhemsk.

Det var vid halv sex-tiden på söndag eftermiddag som polisen i Köpenhamn larmades om en skjutning på köpcentrumet Field’s som ligger på Amager i närheten av flyplatsen i Kastrup. – Vi kan konstatera att det har varit en skjutning och att det är flera skadade och också flera döda, säger Søren Thomasse vid Köpenhamnspolisen på en presskonferens på kvällen.

Köpenhamnspolisen är på plats och just nu pågår en ”massiv insats” vid köpcentret, enligt Thomasse. Nära köpcentret ligger Royal Arena där artisten Harry Styles ska ha en konsert i kväll och man befarar att många unga ska ha befunnit sig i området.

SVT Nyheter har pratat med vittnet Michelle Sara Gano som bor i Köpenhamn. Hon var i närheten av platsen eftersom hon skulle på Harry Styles-konserten med en vän. – Vi skulle mötas vid Örestad men dit gick inte metron så gick av i Vestamager och där stod folk och grät och kramades. Jag blev omskakad och rädd när jag hörde en dotter prata med sin mamma i telefon och säga ”jag vill bort härifrån, det är flera döda.

Då kände jag att jag ville bort så jag tog mig in till stan. Jag är på väg hem till min pojkvän nu, jag vill bara vara hemma, säger hon. Området kring köpcentret ska ha spärrats av och flera ambulans har anlänt till området. Köpenhamnspolisen uppmanar de som befinner sig i gallerian att stanna där tills polis är på plats och de uppmanar även de som är i närheten att höra av sig till anhöriga.

En man i 20-års åldern har gripits i närheten av köpcentrumet. Om det rör sig om fler gärningsmän än den person som har gripits är i nuläget oklart. – Vi har i nuläget ingen indikation på att det har skett i samarbete med andra, säger Søren Thomasse på pressträffen. Motivet bakom skjutningen är ännu inte känd och polisen kan inte utesluta att det rör sig om ett terrordåd.SVT Nyheter

Riks


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: