Danmark: Mia, 22, blev styckmördad efter resan från krogen..Det är inte bara i vårt land som de mest vidriga av brott händer, så klart alltså, utan även i Danmark där detta extremt vidriga mord får en att må illa då man tar del av del av alla detaljer. Världen är verkligen numera en helt sinnessjuk och mycket farligt plats, och det ska ta mig fan gudarna veta!


Mordet på Mia Skadhauge Stevn var ett i raden av fyra kvinnomord som på kort tid skakade Danmark i början av året. Två misstänkta män kunde gripas efter några dagar – men nu meddelar polisen att en av dem inte längre är misstänkt. En jämnårig man sitter dock tills vidare häktad, fortfarande misstänkt för dådet.

Den 22-åriga kvinnan försvann spårlöst efter en festkväll på en nattklubb i Ålborg på Jylland. Senare spreds bilder från övervakningskameror som visade hur kvinnan setts lämna nattklubben och senare hoppade in i en mörk bil. Fordonet tros ha varit en svarttaxi som uppehållit sig i krogmiljön. Mer än 1 500 tips kom snabbt in till polisen.

Fem dagar efter försvinnandet hittades också delar av Mias kropp i Dronninglund Storskov. Fyndplatsen ligger ett par mil från platsen där 22-åringen försvann. I anslutning till att kroppen anträffades greps två misstänkta män, båda 36 år gamla. En av männen häktades några dagar senare, men bevisningen mot honom har aldrig gjorts offentlig. Danska media har dock berättat om hans mörka förflutna.

En före detta flickvän berättade för TV2 Nord hur han terroriserade henne under flera år. Paret träffades på nätet. Till en början var han kärleksfull och omtänksam. Men det tog inte lång tid så förvandlades han, enligt henne. De goda sidorna ersattes av ett kontrollbehov, berättar hon. – Han började ta min telefon för att läsa sms och kontrollera min Facebook.

Om jag skulle köra någonstans var jag tvungen att ha en navigator i gång så att han kunde se var jag hade varit. Efter ett halvår gjorde hon slut. Men terrorn fortsatte i flera år, enligt kvinnan.  En annan gång skulle flickvännen och hennes mamma göra ärenden med bilen. När de kom ut på vägen gick bilen inte att bromsa.

Det visade sig att både bromsrör och bromsslang hade skurits av. Verktyget som hade använts hittades hemma hos 36-åringen som nu är misstänkt för mordet på Mia Skadhauge Stevn. Han dömdes då till 60 dagar i fängelse.


Ja alltså, det idiotiska faktum att vi i Europa inte har ett enda land med dödsstraff idag, nej det begriper jag inte alls men är dock helt säker på att det kommer så småningom. Och det med rätta. Extrema och vidriga våldsbrott som detta styckmord exempelvis, ja de måste ju resultera i det hårdaste av alla straff för, ja för annars finns det ju ingen mening alls att ens ha ett brott och straff tänkande. Ingen blir avskräckt längre av att sitta i moderna och lyxutrustade miljöer, även om det är som inlåst och under mycket långa tider, nej för det har de senaste 25-åren med råge visat!


Båda männen beskrivs av polisen ha en relation till varandra sedan barnsben. Den andra 36-åringen häktades dock inte av tingsrätten. Han var misstänkt för inblandning i mordet, men inte häktad i målet. På tisdagen meddelade polisen på Jylland att misstankarna mot mannen lagts ned helt och hållet. ”Vår omfattande undersökning har visat att han inte har något att göra med att Mia försvann och senare hittades död”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Vi har lagt ner särskilt mycket tid för att kunna säga att vi är helt säkra på att den här mannen inte har något med målet att göra, säger förundersökningsledaren Frank Olsen vid Nordjyllandspolisen till BT. Enligt polisen kvarstår misstankarna mot den andra 36-åringen. Häktningsbeslutet består också.

– Men vi kan inte gå in på detaljer i förundersökningen. Jag kan bara säga att vi har ett omfattande arbete framför oss att klarlägga förloppet, hålla förhör och genomföra fler tekniska undersökningar, säger Frank Olsen till tidningen.


Expressen


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: