Talibanerna förbjuder odling av vallmo. Tillåter västländerna detta?


”I Afghanistan produceras mer opiumvallmo än i något annat land. Men nu förbjuder talibanstyret fortsatt odling, användande eller handel med alla droger. Den som bryter mot förbudet ”kommer att behandlas enligt sharialag”, meddelar Afghanistans inrikesministerium på söndagen.”


Västvärlden, ja hela världen egentligen, är ju i det närmaste helt beroende av odlandet av opiumvallmo och av opiumskördarna nere i Afghanistan. Och detta då det behövs för produktion och framställandet av acetylmorfin (heroin), morfin och kodein.

Ja och även de fåtal mediciner som består av rent opium. Detta blir ju sedan i sin tur till mängder av olika slags opiatmediciner, och mest och viktigast då till smärtstillande medel främst för cancervården. Så man undrar ju hur man i främst västvärlden ska gå vidare i detta läget? Accepterar man detta? Det ska bli mycket intressant att se.


”I enlighet med dekret från den högste ledaren för det Islamiska Emiratet Afghanistan informeras alla afghaner om att från och med nu har odling av vallmo strängt förbjudits i hela landet”, lydde budskapet på en presskonferens i Kabul på söndagen.

Opiumproduktionen i Afghanistan värderades 2017 till 1,4 miljarder dollar (drygt 13 miljarder kronor). En rapport från UNODC, FN:s organ mot droger och brottslighet, från 2020 bedömde att opiumindustrin skulle generera mellan 1,8 miljarder och 2,7 miljarder dollar under 2021.

Enligt rapporten stod Afghanistan då för 85 procent av världens produktion av opium. Talibanerna har själva använt sig av opiuminkomster för att finansiera militär verksamhet, men även den nu avsatta regeringen pekades ut som delaktig i droghandeln. Även år 2000, under talibanernas förra regeringstid förbjöds odlandet av vallmo, men man ändrade sig då efter folkligt motstånd. Även nu väntas motstånd.


Ja jag är helt säker på att om inte talibanerna ändrar sig angående detta, ja då blir Afghanistan än en gång invaderat av ett västland ,och då naturligtvis av USA!


https://www.dn.se/varlden/talibanerna-forbjuder-odling-av-vallmo/


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: