Staten och kapitalet – Två vargar fromma som lamm…. eller?


”Staten & Kapitalet – De sitter i samma båt. Två vargar, fromma som lamm.”

Ja, det får man nog kalla för samhällskritik å det grövsta och hur man ser på saken så är det ett lysande stycke musikhistoria, ja då det får man nog erkänna.

Vad man än anser om kollektivismen, kommunismen, marxismen, syndikalismen eller några av de andra politiska idéer och ideologier som verkligen färgade samhället på 70-talet, och då inte i bara Sverige utan i hela Europa.

En del saker och ting som ofta under denna tidsepok blev besjungna, ja under den period som kallade för proggens storhetstid, ja där fanns det ju faktiskt i alla fall en hel del samhällsfenomen eller rättare sagt en hel del samhällsproblem som ja faktiskt.

Och ja, som ju tyvärr fortfarande är högaktuellt i vårt samhälle idag – alltså som idag fortfarande finns i vårt samhälle och som jag fortfarande ser som stora problem. Ja så är det nog, så dessa gubbar och kärringar, nej de var ju inte helt ute och reste, det kan man ju faktiskt lugnt säga att de inte var.

Hur tänker man då? För jag sitter här nu och skriver detta jag är ju inte kommunist, marxist, syndikalist och har ju heller inte ansett att kollektivismen var så speciellt trevlig, eller är det på det viset att kanske politiska ideologier krockar med andra tankar och idéer? Ja, det måste jag nog faktiskt säga att det är.

För detta faktum att de rika bara blir rikare och ännu rikare, samtidigt som de som inte alls har det så speciellt bra och verkligen inte räknas som rika eller ekonomiskt oberoende – ja för dessa mängder med människor får det ju bara sämre och sämre så man nog utan att tveka det minsta ta och benämna detta fenomen i två ganska ord – Idioti – Orättvisa!

Så är det faktiskt och den som nu inte håller med om det, ja han eller hon är ju tyvärr just en sådan människa då, ja en idiot.

Anser man att orättvisor inte är något viktigt eller inte bryr sig om det då tycker i alla fall säga att man är helt ute och reser. För detta, ja detta ju egentligen ingen politisk sak överhuvudtaget!

Nej det är det inte utan det handlar ju bara om hur man ser på människan och det som jag vill komma åt här, det är alltså att – humanism, det är något som Sverige, som Europa och ja som nästan alla länder i världen och av någon mycket märklig anledning som på en given signal och nästan nära på, och i just kollektiv bemärkelse, alltså beslutade sig för att avveckla och till slut – skrota helt!

Det är någonting av det mer märkliga som hänt med vårt samhälle under de senaste femtio åren, och anledningarna nej de går jag inte ens in på, för det sätter ner humöret så pass så att ni anar nog då att det verkligen inte är det minsta trevligt alls…


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: