Nej det trodde nog inte Vladimir Putin, för han har ju faktiskt gått på en klassisk fint….


Putin, ja nog ser bekymrad ut allt och har ryssen månne tagit sig lite väl mycket vatten över huvudet?

Nej men, se där….Ett klassiskt syndrom gällande krigföring verkar ha drabbat Putins enorma krigsmaskin. Och vad är det vi ser då vi ser? Och har vi sett det förr?

Det är någonting som drabbar arméer och grupperingar av stridande enheter och gäller även i gerillakrigföring och inbördeskrig och det är då stödet i den egna befolkningen börjar svikta, ja alltså att de helt enkelt inte stödjer landets krigföring alls länge.

Och kanske till och med bli som det blev för USA som ju hade ett stort i början av – Vietnamkriget, och som från första början var mycket patriotism och liknande, men som ganska omgående förvandlades till en riktig mardröm för Amerikas militär och för de presidenter som nu var just presidenter under den relativt långa tidsperiod som Vietnamkriget höll på.

För när de amerikanska soldaterna började komma hem i plastsäckar, och det i större och större kvantiteter allt efter att kriget pågick – Ja resultatet det blev alltså fullständigt förödande för USA:s enorma krigsmaskin.

Resten är ju historia, men det finns många exempel och i bara i modern tid. Soldater de har flickvänner, fruar, otroliga föräldrar och vänner som de ju under kriget håller kontakten med, så det som Vladimir Putin håller på med att liksom maskera det till något det inte är, nej det är ju helt omöjligt!

Det då soldaterna, ja de korresponderar med just sina nära och kära, och som alltså då får läget på fronten förklarat för sig och ska Putin maskera detta helt, då måste han förbjuda kontakterna soldaterna har med sina nära och kära och gör han det…. Nej, det kommer han ju aldrig att göra då det fullkomligt skulle skjuta hela den armén i sank!

Och det då stridsmoralen gradvis skulle sjunka så att det till slut blir helt omöjligt att fortsätta kriga – ett klassiskt syndrom. Och nu sjunker de ryska soldaternas mod och viljan att fortsätta detta krig och det är mycket bra men det återstår att se vad den minst sagt rabiate ryska presidenten gör nu.

Men jag tror det är helt kört, precis som det var för USA, då deras egna soldater till slut började undra – What the fuck are we fighting for??

Så nu får man ju verkligen hoppas att Putin inser detta och inte växlar spår in till något ingen på denna vill – användandet av massförstörelsevapen för det får bara inte hända… Nej för det är ju den totala totalidiotismen!

En sådan eskalering den skulle försätta varenda människa på denna jord i en absolut livsfara – och det, nej det vill egentligen ingen göra. Men människan, ja hon har ju gjort en del märkliga saker förr, och hon har ju tyvärr ett litet frö av galenskap någonstans – långt där inne i sig själv…..

Palmer Report


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: