Polackerna de kan detta med att sjunga om PutinJa, lite polsk militärparad och marsch med en entonig och fåordig text men dock ganska glasklart var sympatin går, ja och om vem som är en – kurwa Kurwa är för polackerna vad ordet fuck är för engelskspråkiga personer och det betyder inte alltid just vad det står för i grund och botten, men det finns en gyllene regel som är ganska enkel, och det är – är man inte polack så ska man inte svänga sig med ordet kurwa, detta då det alltid tas på det mest negativa viset. Ett ord som går att sätta i nästan lika många betydelser eller former som engelskans fuck. Ja det var dagens språklektion det. Och jag har lärt mig detta då jag har bott i Polen – tak.


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: