Megalomani – Storhetsvansinnet. Diktatorers eviga förbannelse?


Skönjer man inte det att Vladimir Putin har gått upp en del i vikt, lite eller mycket rundare i ansiktet och har enligt mig också åldrats mycket på bara något år, ja mer än de gångna två åren då alltså. Han brukar ju också vara säkerheten själv denne fd. bossen över den fruktade sovjetiska underrättelsetjänsten – KGB, och en gång silvermedaljören i Judo för sitt så älskade Sovjetunionen – i OS 1972, men som förändrats till mer tvekande och irrationellt i sitt uppträdande. Kim Jung Ill han blev det, Kim Jung Uhn han är det, Stalin han var det, Henrik den VIII:e likaså. Flera av Wasa-kungarna var det, även en äldre version av Adolf Hitler, Saddam Hussein också han innan gripandet, Herman Göring var mycket så, Mao Dze Dong även han grovt – ja jag talar om megolomanin, storhetsvansinnet och det som även oftast manifesteras av en grandios sedd och kompulsivt funktionell – alltså en extrem överkonsumtion av – mat.

Ibland även sådant som alkohol och narkotika (Herman Göring, Adolf Hitler mfl i NSDAP. Sovjetiske krigshjälten från Stalingrad – Kamrat och senare President – Chrustiev ja han fettade verkligen till ordentligt som president, och han är ju de facto den despot som varit allra närmast att indirekt eller rent av helt direkt starta ett – tredje världskrig. III Duce Benito Mussolini, ja han var fet som en övergödd spädgris, Adolf Hitler han avskydde denne klent begåvade fascistledare och det som pesten, men fascistgrisen han gick upp långsamt, hand i hand med den allt mer stegrande megalomanin, och alltså från en fet diktator till en extremt fet och helt rabiat galen diktator. Ja men han fick ju så att säga motion och det via att få se det berömda torget i Milano, helt av våld söndrig och massakrerad – ja helt av en galen mobb ihjälslagen och sedan bryskt och förnedrande upphängd upp och ner i en lyktstolpe. Your lifestyle give’s you – your deathstyle.

Ett citat från en begåvad textförfattare och amerikansk musiker, James Hetfield, sångare och gitarrist i hårdrocksbandet – Metallica. Live by violence ‘n you’ll die by violence. Även det från ett amerikanskt hårdrocksband – Testament. Ja, kan det skrämmande nog vara så jävligt att paranoia, über-nationalismen, drömmarna om Moder Ryssland transformerandes in till att bli ett Sovjetunionen II slutligen har givit denne man, president i Ryssland sedan 22-år, – megalomanin, för i så fall bäva måste världen! Minns de afrikanska idioterna och fasansfulla diktatorerna – Idin Amin, Robert Mugabe, president Mboto ja mfl. Samtliga mycket feta och komplett galna, och en av dem han åt ju upp halva delen av sitt tjänstefolk innan, via helikoptern och flygplanet som kontakter från väst ställde upp med, exilen till enda landet som sade, märkligt nog tog emot kannibalen Idi Amin, ja – Egypten, ja faktiskt.

Och där han sedan till slut dog av allt för långt gången Syfilis, som så klart hade satt sig på frontala loben och inne i hjärnan som det gör vid obehandlad syfilis. Det finns några normalt byggda och även några smala despoter naturligtvis, men en förvånansvärd överrepresentation av gravt överviktiga diktatorer är ett faktum. Det börjar alltså med klassisk egoism, oidipala tendenser och sedan in i ett grandiost tänkande och kan också gå via psykopatin, sociopatin eller narscisismen vidare in i mörkret och för att bli till ett in persona manifesterat storhetsvansinne.

Megalomanin. En rasande vansinnig galenskap som är helt obehandlingsbar och även en kronisk diagnos. Azteker, Maya – Inkahövdingar, Aztekkungar och kejsare av Mayafolket mm. – Hmm? De var de också feta allihop. Mycket obehagligt. © Hirding Wall

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: