Mördade företagarens sambo häktad för mord


”Företagaren försvann spårlöst – och hittades sedan död i en utbränd bil. Tingsrätten kom fram till att hans sambo tömt alla hans konton och bränt hans kropp – men hon frikändes för att ha utfört mordet. Nu går hovrätten av allt att döma på en annan linje. I helgen häktades den 47-åriga kvinnan i väntan på dom.”


Alla dessa mord alltså, vad har det tagit år folk egentligen? Det är ju inte bara alla dessa gängmord som vi läser om snart varje dag, utan också till synes vanliga Svenssons som helt spårar ur och mördar och dräper å det grövsta,och man undrar ju lite smått ifall de någonsin funderat över eventuella konsekvenser?


För jag menar att 18-35 år på kåken, det är väl ingenting att se fram emot? Men de tänker nog knappast på det överhuvudtaget idioterna. Jag tycker att mördare är bland det dummaste som existerar dessutom så åker de ju alltid fast, så jag ser ju verkligen inte logiken i att ha ihjäl någon? Ren idioti!


”Det var i december 2018 som en företagare i 50-årsåldern från Hallstahammar försvann spårlöst. Några veckor senare hittades han död i en utbränd bil i ett naturreservat i Eskilstuna kommun. Spåren i utredningen ledde till mannens sambo, en 47-årig kvinna som han levt tillsammans med i några års tid. Sambon åtalades misstänkt för mord, brott mot griftefriden och grovt bedrägeri i samband med utredningen. Hon frikändes för mordet men dömdes för flera andra brott kopplade till sambons död. Sedan dess har hon varit på fri fot – fram till nu.”


”Hovrättsförhandlingen mot kvinnan avslutades för tre veckor sedan och i helgen valde Svea hovrätt att häkta henne på sannolika skäl misstänkt för mordet. Det är en stark indikation på att en fällande dom är att vänta. – I fredags häktades hon i utevaro av hovrätten. Hon måste ha fått besked om detta för i går kom hon självmant in till polisen i Norrköping, säger åklagare Anna Asklöf. Efter att företagaren försvann spårlöst skickade sambon sms från hans telefon till flera av hans familjemedlemmar, där hon bland annat skrev att de åkt i väg på en spontansemester och att de skulle vara borta ett tag. När meddelandena skickades var företagaren sannolikt redan död.”

Här snackar vi nog om en kandidat till livstids fängelse, med det vanligaste motivet vid mord – pengar. Sen detta med att hon bränner upp mannen i bilen, ja det är ju för det första mordbrand, och sen för det andra är det en gravt försvårande omständighet, så jag tror i alla fall att hon kommer att få ett mycket långt fängelsestraff. Utan minsta tvekan.


”I tingsrätten frikändes hon för mordet eftersom att det enligt domstolen inte stod klart hur sambon dött – eller att det handlat om ett uppsåtligt dödande. Däremot slog tingsrätten fast att kvinnan ”på något sätt aktivt var inblandad i (sambons) död”. I tingsrätten fälldes hon dock för grovt bedrägeri för att ha tömt sambons konton på omkring en halv miljon kronor i samband med hans död. Hon dömdes också för brott mot griftefriden eftersom det enligt tingsrätten stod klart att hon flyttat hans kropp och bränt den vid två olika tillfällen. Domen mot kvinnan meddelas i början av nästa vecka. Åklagare Anna Asklöf har yrkat på livstids fängelse.– De var i en nära relation med varandra och jag menar att detta har föregåtts av viss planering. I samband med att hon haft ihjäl honom har hon hanterat hans kropp på ett makabert vis. Det finns också ett ekonomiskt motiv. Jag menar att det endast finns försvårande omständigheter, och inga förmildrande, säger Asklöf.”


”Kvinnan företräds av försvarsadvokat Björn Hurtig. Han säger att han aldrig tidigare har varit med om att en klient häktas så sent som tre veckor efter avslutad förhandling. – Om hon döms, vilket mycket pekar på, så är jag spänd på att läsa hur de har kommit runt gärningspåståendet. Jag menar att det inte finns någon gärning som är bevisad, säger Björn Hurtig. Han säger att häktningen kom som en blixt från klar himmel för den mordåtalade kvinnan. – Hon är så klart nedstämd men också stridslysten. Och om hon döms så har jag fått instruktioner att detta ska överklagas. Jag tycker att det finns goda chanser för att detta ska bli ett ordentligt fall för HD, säger Hurtig.”


Ja, lycka till med det överklagandet, för det lär hon ju behöva. Men det sket inga mirakel nu för tiden, det slutade ungefär någon gång under medeltiden!


ExpressenFörfattare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: