Nyamko Sabuni vann striden, L ska stödja SD – vem kunde tro det?


Mycket kan man ju säkert säga om Liberalerna, bland annat då mycket om den äcklige och så ständigt präktiga Bengt Westerberg, men att de faktiskt skulle bli ett borgerligt parti som ska stödja SD fullt ut i regeringsfrågan, nej det var faktiskt både jävligt överraskande och glädjande! Nyamko Sabuni seglar därmed upp ett par pinnhål i min ranking av svenska politiker.


”Majoriteten var tydlig när landsmötet fattade beslutet sent på fredagskvällen. Beslutet innebär att landsmötet, L:s högsta beslutande organ, bekräftar den linje partirådet tog i regeringsfrågan redan i våras. Den innebär att L ska sikta på att sitta i en borgerlig regering efter valet. Den ska kunna söka stöd för sin sakpolitik hos alla partier, även SD. Däremot ska Liberalerna inte medverka till en regering där Sverigedemokraterna ingår.”


”På partirådet i våras var omkring två tredjedelar av ombuden för den linjen. Om stödet har vuxit ytterligare sedan dess är oklart. Någon rösträkning begärdes inte på landsmötet. Beslutet föregicks av en en och en halv timme lång debatt. Många ombud uttryckte oro för vad L kan tvingas kompromissa om för att en borgerlig regering ska få SD:s stöd. – Vi riskerar att bli unika. När Europas liberaler samlas mot nationalisterna, då gör vi tvärtom, sade L:s EU-parlamentariker Karin Karlsbro. Nina Lundström, ombud från Stockholm, uttryckte också oro för samverkan med SD. – SD har definierat liberalismen som sin huvudfiende. Vill vi då ge dem mer inflytande? sade hon.”


Att det finns många i L som är mot detta ja det är nog så, och det faktum att liberalism verkligen ju är snudd på ren galenskap också, men nu vann ju Sabuni striden så de får väl ta och sluta med sina krokodiltårar och bara köpa läget. Eller så kan de ju alltid lämna L, och sin plats i riksdagen, så de slipper sitta med i en framtida eventuell regering! Men naturligtvis är det ju inte många som kommer göra så.


”Det viktigaste motförslaget innebar att SD inte ska få ha några SD-tjänstemän i regeringskansliet om det blir en borgerlig regering. Det vill inte partiledningen heller, men den ville inte bli uppbunden av ett sådant landsmötesbeslut. Däremot gjordes det ett förtydligande om vad partiets linje innebär. Enligt förtydligandet så ska L eftersträva att ytterkantspartierna får så lite inflytande som möjligt över arbetsreformerna. Alla var dock inte övertygande om vikten av den formuleringen. – Det här går inte ihop. Det är ett indiskt reptrick, sade Tina Acketoft från Skåne. Anhängarna till partistyrelsens linje menade att partiet måste lita på Nyamko Sabuni. – Budskapet härifrån kan bara vara ett. Vi litar på partiet och partiledningen, sade Olle Schmidt, Skåne.”


”Andra uppmanade kritikerna att nu sluta leden och visa upp enighet. – Vi måste bli mer tillsammans i detta parti. Vår konfliktbok är fulltecknad. Vi behöver arbetsro, sade Karolina Wallström, Örebro. Även riksdagsledamoten Fredrik Malm vädjade om att lägga splittringen bakom sig. – Vi måste kunna komma ut med vår politik. Allt trängs undan av den här typen av debatt och vi har haft den väldigt länge, sade han.”


Alltså ett oerhört glädjande besked som med all säkerhet kommer att innebära ett uppsving för partiet och detta med att taktiskt rösta på L för att se till att de klara 4%-spärren i valet 2022, ja den finns där – det ska ju villigt erkännas.SVTFörfattare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

En tanke på “Nyamko Sabuni vann striden, L ska stödja SD – vem kunde tro det?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: