Läkare odlade knark hemma – får tillbaka legget!?


”Efter att ha dömts för grovt narkotikabrott fick en kvinnlig läkare i 30-årsåldern sin legitimation återkallad. Men nu har förvaltningsrätten rivit upp beslutet. Det visar handlingar som Nyhetsbyrån Siren tagit fram. Under flera års tid hade läkaren och hennes sambo odlat kilovis med cannabis i sitt hem och sedan sålt drogen vidare. Paret åtalades, och även om domstolen bedömde att läkaren hade haft en mindre aktiv roll än sambon, dömdes hon till fängelse för grovt narkotikabrott. Tingsrätten dömde henne till två års fängelse, ett straff som hovrätten senare sänkte med sex månader. Sänkningen motiverades med att läkaren ”kommer att förorsakas mycket allvarliga men i sin yrkesutövning till följd av att hon döms för grovt narkotikabrott.” Efter domen valde Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd också att återkalla kvinnans läkarlegitimation – ett beslut som hon senare överklagad.”


Det verkar som om det mesta i vårt samhälle sakta men säkert håller på att rosta sönder, och gör så att de höga krav som fanns förr inom många yrkeskårer bara blir lägre och lägre, ribban är liksom bra mycket lägre idag. Det gäller poliskåren som ju sjunkit i kvalité en längre tid och idag mest framstår som hårt gymmande testosteronstinna dårar och ständigt fikande papperspoliser. Nu läser man detta gällande den svenska läkarkåren och man häpnar ju, hur kan bara en drogodlande och en drogförsäljande läkare få tillbaka sin läkarlegitimation? Det låter ju som ett jävligt dåligt skämt alltså!


”Läkaren angav flera skäl till varför hon borde få behålla sin legitimation. Bland annat beskriver hon sig själv som medberoende i sin sambos missbruk, men att relationen nu är slut och att hon i dag lever under ”stabila och ordnade livsförhållanden”. Läkaren får också stöd från sin tidigare arbetsgivare, som i ett yttrande skriver att hon gjort ett mycket gott arbete och ”är uppskattad av patienter och kollegor”. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ansåg i sin tur att överklagandet borde avslås. Myndigheten ifrågasätter inte kvinnans medicinska kompetens, men anser samtidigt att brottet hon dömts för skadat hennes förtroende som läkare. IVO skriver vidare att det är ”problematiskt att hon i yrket kommer att möta personer med missbruksproblematik och hantera narkotikaklassade läkemedel.”


Att hon skyller på sin sambo, som nu också tydligen är ute ur bilden, det är ju så patetiskt och det visar ju med all tydlighet att detta är en kriminell person. Troligtvis också lidande av en antisocial personlighetsstörning, och det då detta att hela tiden förringa det hon gjort, det är ju klassiskt. Och visar ju på just hur en kriminell person fungerar. Det är en jävla skillnad på att vara en brottsling och att vara kriminell.

”Förvaltningsrätten har nu fattat beslut i frågan, och domstolen väljer att gå på läkarens linje. Beslutet om att återkallandet av legitimationen rivs upp och läkaren ska i stället genomgå en treårig prövotid. Även förvaltningsrätten anser att läkarens förtroende är skadat, men att brottet hade sin grund i kvinnans personliga förhållanden. Domstolen menar att läkare hade ett starkt medberoende i förhållande till sin dåvarande sambo, som man menar var drivande i brottet.”

Bland det sjukaste jag läst om på länge, och det är ju inte konstigt att det gått åt helvete med detta landet. Och som vissa viktiga saker och ting hanteras idag så lär det bara bli värre och värre och sjukare och sjukare. Ett imbecillt förfarande!


Hirding Wall


GT


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: