Den 17-årige polismördaren döms till 8-års fängelse – oerhört överraskande men också glädjande!”I somras sköts polisen Andreas Danman, 33, till döds i Biskopsgården. Två dagar senare greps en 17-åring misstänkt för mordet. I dag dömdes 17-åringen mot sitt nekande till åtta års fängelse för mordet och för mordförsök på ytterligare en person som har koppling till gängkonflikten Biskopsgården. 17-åringen döms också att betala skadestånd till mördade Andreas Danmans efterlevande familj.”

 

Detta gick man ju och hoppades på, men inte trodde jag ett ögonblick på att en svensk domstol skulle döma en 17-årig pojke till 8-års fängelse, knappast! Det är helt nytt och domen är alltså att se som prejudicerande, och kan vara just det fall som öppnar upp ett nytt tankesätt hos domstolarna, det vore fan i mig hög tid alltså.


”17-åringen som alltså suttit frihetsberövad sedan han greps två dagar efter mordet döms till 8 års fängelse. Rätten anser att brotten är av sådan art och har ett sådant straffvärde att detta i sig utgör synnerliga skäl för att välja fängelse som påföljd.Det trots att man i normalfallet bestämmer en påföljd gällande sluten ungdomsvård.  17-åringen själv har hela tiden nekat till brott och har i stället sagt att han var i Frölunda och ”chillade med vänner”, när mordet begicks. Åklagare Linda Wiking yrkade på straffet 10 års fängelse. GT söker åklagare och försvarare för en kommentar.”

Låt oss nu bara hoppas att hovrätten inte förstör detta genom att se det helt jävla annorlunda, och utdömer 3.5 års ungdomsvård istället!


Hirding Wall


Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: