Elin Klinteberg, 18, mördad med en hammare


”Elin, 18, tros ha blivit ihjälslagen med en hammare i sin väns husbil. Nu åtalas den misstänkte 27-årige mannen för mord. Enligt misstankarna har han efter händelsen grävt ner kroppen i sin egen trädgård – och försökt göra sig av med bevis i en damm. Sedan hjälpte 27-åringen till med att leta efter Elin, tills han efter ett drygt dygn erkände att han dödat sin vän. – Till slut så ändrar han sig och berättar att han slagit ihjäl henne och grävt ner kroppen och berättar var de här föremålen som han har gjort sig av med ska finnas, säger kammaråklagare Mathias Larsson.”Bara att hålla tummarna att detta mordiska helvete döms, och det till livstids fängelse. Inget annat är ok. Inte på något sätt. Det är horribelt och perverst vidrigt, må Elin vila i frid!


”27-åringen åtalas vid Lunds tingsrätt för att ha slagit ihjäl Elin med en hammare. Enligt misstankarna skedde det i en husbil, varpå han flyttade och grävde ner kroppen i sin egen trädgård. – Mannen och målsägande har varit tillsammans själva i en husbil som han bor i. Han har utsatt henne för ett kraftigt, väldigt omfattande våld med tillhygge i form av en hammare, säger kammaråklagare Mathias Larsson och fortsätter: – Det är upprepade hammarslag som gör att hon avlider. Enligt misstankarna ska mannen ha gjort sig av med hammaren och Elins tillhörigheter genom att kasta dem i en damm. Ett vittne ska också ha sett 27-åringen vid dammen under dagen den 30 mars. Vidare har blodspår från Elin hittats på mannens glasögon och händer efter att han greps. – Sedan har han förflyttat kroppen och grävt ner den. Sedan har han gjort sig av med hennes tillhörigheter och försökt att städa i den här husbilen, säger Mathias Larsson. – Han har grävt ner kroppen på tomten där han bor. Föremålen har han kastat ifrån sig i en damm väldigt nära där han bor. Ett vittne, som kommer att höras i tingsrätten, har hört ett skrikande under natten mellan den 29 och 30 mars.”


”Elin Klinteberg, 18, anmäldes försvunnen under natten till den 30 mars. Hon hade då lämnat en väns bostad. Enligt vad Elin berättat innan hon gick var att hon skulle promenera hem. Dagen därpå gick polisen ut med en efterlysning av Elin:

”Kvinnan är cirka 160 centimeter lång, har brunsvart hår och glasögon. Vid tiden för försvinnandet var hon troligtvis klädd i ett par mönstrade byxor, svart jacka, svarta sneakers med vita detaljer och en T-shirt med Musse Pigg på.”

”På morgonen den 30 mars hade Elin fortfarande inte dykt upp till sitt hem. – Det kommer fram snabbt att det var han som träffade henne senast. Men han förnekar all kännedom om detta. Det framgår även att han har försökt att ringa henne och det är för att ge sken av att han också letar efter henne, säger Mathias Larsson.”

Makabert och något som skvallrar om att denna gärningsman nog inte är riktigt frisk, utan nog mer störd till sin personlighet. Frågan är ju den också om man överhuvudtaget kan begå denna sortens brott utan en psykisk störning?

”Flera engagerade sig i försvinnandet och vänner och bekanta i Höör sökte under över ett dygn efter Elin. En av dem som hjälpte till var den nu mordmisstänkte 27-åringen som delade en efterlysning av Elin på Facebook. Och själv hjälpte till att leta. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska 27-åringen under natten innan hon hittades ha berättat för andra som letade att han behövde avbryta sökandet då han var trött och behövde sova. När vänner sedan knackade på hans bostad under natten släppte 27-åringens familj inte in dem i huset, enligt uppgifter. Under morgonen den 31 mars gjorde polisen tekniska fynd som riktade skarpa misstankar mot 27-åringen. – Man gör blodfynd med hjälp av hundpatrull i den här trädgården under morgonen, säger Mathias Larsson. Klockan 08.55 den 31 mars greps 27-åringen som misstänkt för människorov. Klockan 11.02 rubricerades misstankarna om till mord.”


Avskyvärt – det räcker så bra med det ordet.


Hirding Wall


Kvällsposten

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: