Gällande våldtäkter och vem som våldtar

Arkivbild

Vem är det som begår våldtäkterna i Sverige? Vågar man överhuvudtaget diskutera något sådant? Så klart. 2020 anmäldes det 26533 sexualbrott till polisen, där ju våldtäkter är en stor del, alltså både vanliga våldtäkter och grova våldtäkter. Lite statistik från riksdagen kan ju passa bra här, bättre källa än så blir väl svårt att hitta.

Andelen invandrare bland de som begår våldtäkt. Nyligen publicerades artikeln Swedish rape offenders – a latent class analysis i Forensic Sciences Research. Fyra forskare vid Lunds universitet har studerat alla domar rörande
våldtäkt och försök till våldtäkt mellan 2000 och 2015 där gärningsmännen var
mellan 15 och 65 år – totalt över 3 000 domar. Studiens syfte var att bidra till ett bättre kunskapsläge om våldtäktsmäns bakgrund för att förhoppningsvis kunna underlätta det brottsförebyggande arbetet på området. En av de saker man kom fram till i studien var att 60 procent av de våldtäkter som ledde till fällande dom mellan 2000 och 2015 begicks av första och andra generationens invandrare. Ansvarig professor för studien, Kristina Sundquist, professor i allmänmedicin och klinisk epidemiologi, beskriver detta som ett ”bifynd” i studien. ”Invandrare var bara en variabel, och det blev ett ganska anmärkningsvärt fynd i och med det var många invandrare och utlandsfödda i den här gruppen.”

Ja se där! Det var ju inte så svårt att få fram lite vettiga siffror, och det är alltså 40% svenskar som begår våldtäkter och våldtäktsförsök – och de andra 60% begås alltså då av första och andra generationens invandrare. En klar överrepresentation av invandrare, om man då ser till siffrorna, för de är väl ok trots att resultatet visade på detta, ja man vet ju aldrig?! Jag hade ju naturligtvis mer än en viss aning om detta, men glasklara siffror från en trovärdig källa är ju alltid guld värt! Då stämmer ju det utskällda påståendet, som många märkliga individer säger är ren rasism och fascism, – Invandrare begår alltså långt fler sexualbrott än etniska svenskar! För jag kan inte tolka det på något annat sätt?

J.E.H.

https://data.riksdagen.se/fil/FF33B87A-7236-41AB-8324-81EDF1F15ECE

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: