Är det islam eller själva begreppet religion som är hotet?

Många svenskar är ju misstänksamma gällande islam, många ser islam som ett hot och en del ser inte islam ens som en religion utan som en mycket våldsam och farlig ideologi långt ifrån religion som vi är vana att diskutera det begreppet. Men enligt undersökningar så lämnar ju fler och fler svenskar Svenska Kyrkan och rimmar inte det lite illa, jag menar borde det inte vara tvärtom då man ser islam som ett hot eller som en farlig ideologi? Det där är knepigt alltså. Jag tillhör ju den skaran som ser religion som helt utspelad, omodernt och väldigt illa passande i vårt moderna och snabbt växande samhälle.

Den har helt enkelt spelat ut sin roll helt, för idag finner människan tröst i cyberspace ex. i mobiltelefonerna, i surfplattorna och i datorerna. Facebook vördas av många som om det idag vore Gudomligt, och folk kan inte vara utan detta att delta hela tiden, att dela ständigt och att vara uppkopplad 24/7 – i deras lilla låtsasvärld.

Där tankar på Gud, profeter, bön, synd eller att läsa olika sorters böcker, knutna till olika religioner, är så avlägset att det helt enkelt har spelat ut den stora roll den hade och har haft i många herrans år, ja i tusentals år. Jag tror ex. att Katolska Kyrkan är livrädda för den förändring vi sett i samhället nu där Gud knuffas undan till förmån för ex. mobiltelefoner och datorer, och de vill verkligen inte förlora den enorma makt de haft och har idag.

De är världens största och mäktigaste fastighetsägare med fastigheter runt om i hela världen och med ett penningvärde så högt att man inte skulle begripa summan om man skrev ner den här. I bibeln, fick jag lära mig i skolan, står – Du ska icke tjäna Gud och Mammon samtidigt. Mammon är alltså pengar och rikedomar, men det låtsas väl inte påven och hans kardinaler om, och det då de ju sitter på en astronomisk rikedom – helt ofattbart mycket pengar.

Och vissa experter på ekonomi menar på fullt allvar att enbart Katolska kyrkan skulle kunna, via bara en del av de enorma rikedomarna, avsluta fattigdomen över hela världen. Om det nu är på det viset, så varför gör man då inte det? Exakt, därför tyr jag mig inte till en mer eller mindre profetisk finansbransch där man inte lever som man lär, utan där mycket bara går ut på att förslava de svaga och fattiga för att ständigt själva bli rikare och växa gällande både makt och position.

Visst, missionen finns ju, ideellt arbete mot svält och fattigdom och mängder med godhjärtade projekt över hela världen – men de skulle ju om de bara ville kunna göra så mycket mer! Därför tackar jag inte bara nej till islam utan till hela begreppet religion, vi har liksom sett vad religionerna går för – räcker inte det?

J.E.H.

Katolska Kyrkan – Wikipedia

Protestantismen – Wikipedia

Islam – Wikipedia

Buddismen – Wikipedia

Hinduismen – Wikipedia

Judendomen – Wikipedia

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: