Och så bara lite om utsatta områden

”De utsatta områdena motsvarar sammanlagt endast 0,02 procent av Sveriges geografiska yta och befolkningsmängden i de utsatta områdena är omkring 550 000 personer, vilket motsvarar ungefär 5 procent av Sveriges befolkning. Men en stor del av problematiken kring de grova våldsuppgörelserna i form av skjutningar har sin grund i utsatta områden. Dödligt våld vid konflikter i den kriminella miljön sker till exempel enligt Brottsförebyggande rådet, Brå, mer än åtta gånger så ofta, relaterat till befolkningens storlek, i socialt utsatta områden. Övergripande och långsiktigt är polisens mål att det i framtiden inte ska finnas några utsatta områden. Tillsammans med andra måste polisen motverka de kriminellas påverkan. Lägesbilden över kriminell påverkan i lokalsamhället ger oss en grund för det arbetet.”

Tack för mig, det var allt.

J.E.H.

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: