Facebook – Vad vill de egentligen?

Facebook – Den ultimata collage-appen in absurdum

Jag har ett mycket speciellt förhållande till det program, eller mer korrekt den app, som idag fem miljarder människor är innehavare av. Antingen på mobil, på surfplatta eller på dator. Ja eller på alla tre då alltså. Mina större intressen i livet förutom musik och film, det är ju politik, brott och religion. Men detta skär sig ganska markant då man vill diskutera detta på den nyss nämnda sociala media-plattformen. Och det då de tydligen anser att vuxna människor inte ska eller inte kan diskutera dessa ämnen, utan säger att det blir till hets, rasism eller olika sorters fobier mot olika sorters mer eller mindre obskyra våldsreligioner.

Vuxna människor som alltså är så jävla dumma i huvudet så att de använder deras fekala app, men när det vill till med en något mer vuxen diskussion, ja säger det stopp! Stopp och belägg! Här har det alltså antingen tutat till då algoritmen larmat om ”känsligt” innehåll eller att en tjallare på din vänlista har suttit och anmäld det du skrivit, en klassisk sk. ”golbög”. Som alltså inte har det minsta med homosexualitet att göra, utan är vad man benämner tjallare som inom fängelsevärlden.

Detta att man nu gjort bort sig, ja det kan innebära allt från avstängning i fyra timmar upp till livstids avstängning, och det till och med pålagt ett förbud att öppna fler konton. Alltså på deras fekala app, en skitapp som de tjänar sådana astronomiska belopp på att det mest liknar rent rabiat vansinne! Är det tacksamhet, eller är det inte mer att nedvärdera dig som person, att tala om för dig att du kan inte föra dig vuxet!? Ska de alltså uppfostra mig, 51-år gammal svensk medborgare, och det som om jag vore en osnuten liten unge på fem år och som var tvärsur för att han inte fick vara med och leka!?

Ursäkta mitt språk här, men de kan faktiskt ta och dra åt helvete med sig! Vad är egentligen deras agenda då, för en sådan måste väl ett företag som är värt så mycket att det knappt går att skriva för alla decimaler? Att de är så förbannat PK, ja så att de verkar helt skitnödiga, det har man ju sedan länge sett men syftet och sättet att få cashen att rulla in på då? De vanliga halvkriminella sätten som ex. några slags jättelovande fast svindyra annonser och en illegal försäljning av folks privata sökhistorik. Och allting är ett ständigt byggande av ett så pass abnormt stort luftslott, så att den dagen då luften går ur det monstret, ja den dagen kommer att gå till historien.

Den saken är glasklar, för Facebook är ju inget annat är en billig variant av – Kejsaren utan kläder. Och vi är många som nu börjat se att han inte har några kläder på sig. Ett företag som bara skakar av sig en dagsförlust på börsen, på töntiga 500 miljoner dollar, ja som om det vore en droppe bourbon i Missisippifloden. Skrämmande! För Facebook är ju egentligen inte mer än lite kod, och jävligt illa skriven kod till och med, och Facebook producerar ju ingenting som de flesta storföretag faktiskt gör utan det är bara osynliga och kodade tjänster!

Behövs i princip inte mer än en stor hangar åt alla hårddiskar och liknande för att hålla späksuggan vid liv. De omsätter långt mer än hela bilindustrin, och med tanke på vad jag nyss skrev, hur pass jävla vansinnigt är inte det? Tycker man inte det är vansinnigt, ja då är man inte frisk. Fem miljarder människor går alltså omkring idag med deras collage-app, som ju egentligen bara var till för att, på ett sexistiskt vis, poängbedömma tjejers utseende och kroppar. Och allt detta på den fina och berömda skolan där Mark Zuckerberg, och de andra personerna som han stal hela iden av, gick. Jag lämnar i alla fall den fejkade och den politiskt korrekta pubertal-appen åt sitt öde, för jag behöver verkligen ingen som uppfostrar mig! Och verkligen inga jävla nollor då som inte kan något annat här i livet, än att sitta vid ett skrivbord och skriva dålig kod hela dagarna i ändå. Där går liksom min gräns!

J.E.H.

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: