I förrgår, i lördags, slopade Norge restriktionerna

I Skandinavien har vi en märklig alkohol-kultur. Den kunde man verkligen se i full gång i lördags då restriktionerna hävdes i Norge. Det första man då verkade tänka på, i Norge, det var att supa skallen i bitar, och sen gå ut på stan och svina och bete sig så där som en del gör när de druckit alldeles för mycket brännvin.

Var det vad man saknat i Norge i mer än 500 dagar? Bara att få supa sig svinigt full? I Sverige har vi ju vissa fylledagar som är öronmärkta till dessa fylleorgier. Midsommar afton, Luciavakan, Valborg och Nyårsafton. Det är fylledagar då svensken utnyttjar sin lagstadgade rättighet att få supa tills ögonen blöder.

Och i Danmark, Norge och Finland är det i stort sett samma alkohol-kultur som gäller. Sverige är nog tyvärr värst av alla i den ligan. Obegripligt. Utlänningarna de måste tro att vi är helt galna. Är det månne en rest från vikingatiden, då vikingen gick bärsärk? Tveksamt. Finns inte mycket kvar av den tiden i oss, tyvärr inte.

J.E.H.

SR

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: