Hur betedde sig folk egentligen förr?

Fransmän och belgare, idag hyfsat respektabla personer och helt civiliserade så klart. Förr? Jag vet inte hur jag ska förklara det, så vi tar väl en bild med några ”trevliga” fransmän på, och med även några oidentifierade stackare.

Inte mycket humanism, civiliserat uppträdande eller minsta trevligheter där, utan mer som om bilden vore tagen nere i helvetet. Vad förvridet vanliga rekorderliga människor att börja uppträda som huvudjägare från Borneos inre djungel? Krig. Det kan förvrida huvudet helt på den bäste. Låt oss se lite på de berömda belgarna då.

Ja så kan man ju också arrangera ett fotografi om man nu är rent skruvad i huvudet, vilket nog måste sägas att samtliga fyra vita personer på bilden var. Hur tänker man? Skillnaden mellan detta och IS och deras terrorvälde är ju minimal om den ens finns där. Det är människan det är fel på, det är den inre koden i människan som blivit så sliten att det kan ge de mest bisarra yttringar, som då ex. huvudjägar-expeditioner med den obligatoriska rökpausen. Hur mänskligheten ska sluta kan man ju fråga sig, men att tänka för mycket på det ger bara mardrömmar. Så hur betedde sig egentligen ”folk” förr – och hur beter de sig idag? Exakt likadant, bara det att det idag ofta kallas för terrorism, jihadism eller rena vansinnesdåd. Det är inte så längesen som tiden för de två hemska fotografierna, men ändå så ser man precis idag samma beteende fast nu i Afghanistan och dåden begångna av talibaner, mord i Guds eller profetens namn. Vi lever helt klart på övertid alltså.

J.E.H.

Bilder: Archive of war and mayhem

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

En tanke på “Hur betedde sig folk egentligen förr?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: