Kidnapparna, vilka är de? Vad vill de?

Titta på bilden en stund och föreställ dig sen att det är en grupp lärare. Eller kanske ambassadörer. Kanske ett gäng läkare? Eller några beväpnade barbarer och religionspsykopater som vill tvinga pseudo-religionen islam på allt och alla i hela Nigeria. I hela Afrika. Boko Haram var namnet och vill gärna ses som en ”legitimerad” terrororganisation i klass med Al-qaida, Al-Shaabab eller IS, men som mest framstår som ett gäng qat-knarkande analfabeter med uråldriga sovjetiska skitvapen, dock dödliga fortfarande.

Organisationen startades av en galen och kriminell man, Muhammed Yusuf, alltid klädd i tofsluva, och som helt plötsligt ville införa strikt islam i hela Nigeria. Inte många tog honom och hans Boko Haram på allvar, men så började de kidnappa unga skolflickor i hundratal och nyheter om detta kablades ut i världen. De har sedan fortsatt med dessa kidnappningar och vad syftet är är ju oklart, men en del mördas och en del våldtas och gifts bort till medlemmar i rövarbandet. Grundaren Muhammed Yusuf han sprängde sig själv i luften för en tid sedan i ett ”trångt läge” då endast döden återstod, ja eller fängelse vilket inte var ett alternativ, inte efter hur de betett sig i Nigeria.

Men nyligen var det alltså dags igen och denna gång kidnappades 140 unga flickor. De framstår som kriminella idioter, visserligen helt livsfarliga men har ingen moral alls eller kodex att leva efter och eftersom nästan alla är analfabeter så kan de ju inte ens läsa sin egen koran, vilket i sammanhanget ter sig smått komiskt. Al-qaida och de andra hardcore-terroristerna sägs se ner på dessa kriminella våldsverkare och ses antagligen mest som nyttiga idioter, men knappt ens det. De är vidriga kriminella knarkare som mördar någon bara för sakens skull, såna idioter vill ingen ha att göra med.

J.E.H.

Wikipedia

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: