Gränskontroll vs. avvisningar

Hur är kontrollen över vilka slags människor som kommer in i Sverige egentligen? Kontrolleras alla verkligen noggrant? Här följer tre bilder på tre kända personer som verkligen inte borde ha kommit in i Sverige, och som dessutom borde ha avvisats ut ur riket.

Ikea-mördaren som via sitt mördande gjorde så att han fick stanna kvar i Sverige. Dömdes till livstids fängelse vilket garanterar honom minst 20 år till i Sverige.

Rakhmat Akilov som borde letats upp av polis och utvisats ur riket. Men av någon märklig anledning hittade man inte honom även då han stod skriven på en adress som vem som helst kunde letat upp. Antagligen letade man inte alls. Ett ödesdigert fiasko. Dömdes till livstids fängelse vilket garanterar honom vistelse i Sverige i minst 40 år till.

Vetlandamannen han knivhögg urskiljningslöst sju personer svårt i Vetlanda under kort tid, och det var ett mirakel att ingen dog. Dömdes till livstids fängelse och får nu alltså stanna i Sverige. Hur många tidsinställda bomber går det omkring i samhället egentligen? Det finns många fler exempel på personer som mördat i Sverige trots att de skulle varit utvisade, eller personer som fått uppehållstillstånd trots att de varit straffade när de kommit för att söka asyl vilket ska resultera i att man inte får asyl.

J.E.H.

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

En tanke på “Gränskontroll vs. avvisningar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: