Överfyllda anstalter och häkten

Kumla-anstalten

Det är sedan länge överfullt på häkten och på anstalter och fångarna tvingas dela cell, bo i fylleceller, bo i besöksrum och är på det hela taget helt klart mer än lite irriterade. Det märkliga med det hela är det faktum att samtidigt så efterlyser kriminalvården idag runt 700 fångar som inte inställt sig på anstalt, utan som registrerats som – på rymmen. Något som inte ger någon påbackning på straffet här i Sverige, och håller man sig undan riktigt länge så kan straffet till och med förverkas men det gäller naturligtvis inte grova brott som mord eller grova våldtäkter.Men ändå? Vad är det för idiotregel, den förstår jag inte riktigt? Så det är väl tur för kriminalvården att 700 personer bestämt sig för att fortsätta att vara på fri fot, hur stort kaos skulle det annars bli? En sak som man märkt det är ju att till och med personer som misstänks för ganska grova brott undgår häktning oftare idag, eller släpps från häktning oftare idag. Det verkar som kraven höjts för häktning. En lite märklig utveckling när brottsligheten ser ut som den gör idag.

J.E.H.

NyheterIdag

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: