181 = Junirevulutionen 2021

Igår förmiddag så var det alltså 181 ledamöter av Sveriges riksdag som röstade för ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven, och kommer talet 181 att bli synonymt med förändring, nytänkande och förvandling?

Man hoppas ju! Hur mycket har Löfven egentligen fått fuska undan? Dribblat med för att undgå massiv kritik? Han återkommer ju jämt och ständigt till pandemin, och hur de har hanterat det svåra läget.

Ok, låt oss se lite på det då! 15000 döda personer! Mestadels gamla och sjuka personer, och just de människor som varit en del av den maskin som byggt upp vårt Sverige. Löfven ville inte ha en fullständig lockdown, för hur skulle finanserna klara det? Finanserna! Just det. Där har vi det.

Man tänkte alltså först på cashen och sedan på människoliv. Hur mycket sparar inte Sverige in nu på att 9500 gamla pensionärer avlidit i Covid-19? Det är ju ändå ganska ansenligt med finanser som inte längre behöver gå till pensioner, eller? Ordet cynism dyker osökt upp i mitt huvud.

Jag kan inte låta bli att tänka på Socialdemokraternas förre partiledare och Sveriges förra Statsminister – Göran Persson. Han är idag grisbonde, alltså han köpte en gård för trettio miljoner ihop med Systembolagets VD Anitra Steen, och som om inte det räckte så är han idag mycket långt ner i fickorna på självaste Swedbank.

Hur kunde det gå så då? Jo, så kan det gå och så kan det svänga just när det gäller socialdemokrater. De ändrar liksom bara färgen som en kameleont – röd, blå, röd och blå. Om och om igen. Man blir nästan lite hypnotiserad av det. Gräsligt är vad det är, och Stefan Löfven har gjort vad han ska. Ajöss!!!!

J.E.H.

Författare: Hirding Wall

Jag heter alltså Hirding Wall. Och jag är en etnisk svensk man på snart 53 år. Jag sköter alltså om om, jag äger och jag skriver här på bloggen: Sverige & Brott. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: